Kriterievinnaren GALILEO
– i svensk avel 2020

Första startande treåringen e GALILEO vann direkt!!!

Första avkomman till start VANN DIREKT – redan 14 februari som treåring 2020 debuterade första avkomman till Galileo: ASK LEO på mycket fina 1.34 efter att ha avslutat sista varvet på 1.30 och desstuom ännu snabbare över mål!!!

En fantastisk start på avelskarriären alltså för Galileo. Från Norge hör vi djungeltrummorna om fler mycket intressanta avkommor på väg ut på travbanorna. Fantastiskt!!!

Högst avelsindex av Järvsöfaks söner i aveln!

Galileo kan mycket väl vara den bästa sonen till Järvsöfaks i aveln – se bara på hans stamtavla…
Helt fantastisk:

Far JÄRVSÖFAKS. Elithingst.
Farmor JÄRVSÖ ANNA. Elitsto.
Mor TANGEN PIA. Eliteavlshoppe.
Morfar LOME ELDEN. Elithingst.
Mormor SLOGUM VÅR. Eliteavlshoppe.
Mormorsmor SLOGUM SOL. (mor till Derbyvinnare!)
Mormorsmormor STÖVA

Monster Trav kommer själva att betäcka flera av sina ston med Galileo 2020!

Galileo – miljonär redan som treåring!

Galileo inledde karriären strålande som treåring och gick 1.26,2 voltstart 2140 meter redan i maj som tvåa bakom Tangen Piril – bara några veckor senare fick Galileo revansch då han krossade hela norska eliten i Spenters Äreslöp och vann på 1.27,0/2160. Den stora triumfen kom i Svenskt Travkriterium med 600.000 kr till vinnaren. Som fyra- och femåring utvecklades Galileo och var favorit i det svensk Derbyt (galopp med femma ändå!) och sedan trea i det norska derbyt. Han avslutade fyraåringssäsongen med att vinna Leufsta-loppet på Gävle med galopp.
Som femåring vann han Linje 5 på Bollnästravet på fantastiska 1.22,9/2180 voltstart och gick under året 1.23 eller bättre i hela sju lopp!
Som äldre har han i år utvecklats till en häst för den yttersta eliten med bland annat tredjeplats i Nordiskt Mästerskap där han avslutade i överljudsfart bakom Odd Herakles.

Galileos älsta avkommor är två år 2019 och flera av dem visade sig redan tidigt i mønstringsløp i Norge. Bland annat gick Ask Leo 1.45,8 redan i juni som tvååring (gränsen för mønstringsløp är 1.45,0), Galant 1.46,6 i juni, Tjomslandstränade Frivoll Galilei gick 1.48 även han i juni på väldigt bra vis.
– Jag har flera avkommor till Galileo i träning och de har varit väldigt trevliga. De känns som tidiga hästar och på det sättet de tränar så tror vi på tidiga starter som treåringar, säger Geir Flåten.
Marius Höitomt tränar Alta Leo som gick sina mønstringsløp på väldigt bra vis i augusti och imponerar i träning.

Galileos avkommor visar talang i Norge

Galileo

  • e Järvsöfaks (Trollfaks)
    u Tangen Pia (Lome Elden)

Ny i svensk avel 2020 – Galileo har vunnit Svenskt Travkriterium och Linje 5, trea i Norskt Travderby, trea i Nordiskt Mästerskap och tävlat i eliten hela karriären. Över 2,6 miljoner nok intjänat!

  • Bokning: 3.000 sek

  • Levande föl: 14.000 sek

Boka nu:
Fredrik ”Frasse” Fransson
070-308 06 65

Boka hingst här