KINGSRÖD BRAGE (SÅLD)

Talangfull tvåårig kallblodshingst!

Svart hingst född 2016 (Ik: 6.496%)
e. Lome Brage (e. H.G.Balder) 2.517.976 nok rekod 1.19,3.
u. Ra Tina, V75-vinnare, rekord 1.25 och tjänade 600.000 kr.

Välutvecklad snygg hingst med mycket intressant stamtavla – ur denna stam kommer en rad ”värstingar” – bland annat både derbyvinnare och avelshingstar. 

Fredrik Frasse Fransson, augusti 2018:
”Skötte sina premielopp på mycket bra vis i sommar och han tränas nu för kvallopp under hösten. Som känslan är nu ska han kunna vara tidig start som treåring. När han fick sträcka ut på banan kunde han utan problem springa 1.35-fart. Tränar mycket bra.”

Fredrik Frasse Fransson, maj 2018:
”Han har fått öka farten den senaste tiden och visat enastående bra fartresurser utan att vi på något sätt pressat honom. Klockan visar under 1.50-fart utan problem och han är dessutom en trevlig och bussig kamrat. Det bästa med honom är att han har en fräsig teknik när han springer, det liknar pappa Lome Brage på många sätt och med tanke på vilken enorm speed han har så är Kingsröd Brage en mycket intressant häst för framtiden!”

Kommer ur pappa Lome Brages första riktiga kull och mamma Ra Tina vann V75 i Norge samt tog fina rekordet 1.25.
Han sköter träningen på ett mycket fint vis. Han har ett lätt, vägvinnande steg och det är bra spänst när han travar. Dessutom är han en mycket trevlig kille att arbeta med. Nyfiken på det mesta och otroligt snäll!

”Brage” är en riktigt trevlig hingst som verkligen kommer att synas på travbanorna. Vilken härlig utstrålning han har!
– Han kommer bli så otroligt snygg den här hästen, han är fin nu också, men en svart hingst med så mycket vitt på kroppen, dessutom en mycket tilltalande exteriör gör att man blir lite extra taggad på den här hästen, säger Fredrik Fransson som tränar honom.

Kingsröd Brage juli 2018.

Kingsröd Brage som nybliven tvååring vintern 2017/2018.

Kingsröd Brage som nybliven tvååring vintern 2017/2018.

Kingsröd Brage i augusti 2017 som 1-åring.

Stamtavlan…

Det ekonomiska…

Kingsröd Brage säljs i andelar. (Obs. SÅLD)
Varje andel kostar: RING 070-308 06 65 (Totalt pris hela hästen 100.000 kr).
Träningsavgift/månad: vid 25% ägande ca 2.500 kr + moms.
Tillkommer gör: Försäkring, ev. veterinärbehandlingar, resor, ev. viss skoning och startavgifter.
Övriga kostnader: Anmälningar till unghästlopp tillkommer under år 1, 2 & 3 – Kallblodsklassikern (Derby + Kriteriet) samt Derby, Kriteriet, Uppfödningslöp i Norge, sammanlagt ca 11-13.000 kr delat på 4 andelar under tre år.
Ring gärna för mer information.

När du är hästägare hos oss…

Alla hästägare hos oss får varje vecka ett brev med information om sin häst (och de övriga i stallet). Vi skickar bilder och ibland filmer på när vi tränar eller om det är något annat spännande som händer i våra hästars liv. Vi skriver om planerna för varje häst, hur de tränar och inför varje start finns det information till alla ägare.
När hästarna tävlar skickar vi meddelande till alla ägare mellan uppvärmning och loppet med känslan från den som kört/ridit hästen och vad vi tror och tänker om den stundande uppgiften.

Det är alltid roligt med besök och vi tar mer än gärna er med på tur med någon av stallets hästar. Både hästarna och vi gillar när det kommer gäster. När det är tävlingsdagar ordnar vi gärna stallbacksvisningar och ni får komma och hälsa på er häst i stallet.

Frasse Fransson är proffstränare vid Bollnästravet. Det underlättar kraftigt när det kommer till travträning för både er ägare och för oss som driver med travhästar professionellt.

Här är två exempel på hur våra informationsbrev kan se ut:

VECKOBREV från Monster Trav (september 2017)
VINSTBREV från Monster Trav (september 2017)

Kontakta oss…

Fredrik ”Frasse” Fransson: 070-308 06 65