Lome Diamant till Monster Trav

En ny superhäst kommer till Järvsö – det är den blott fyraårige Uppfödningslöpsvinnaren och miljonären Lome Diamant går i träning hos Fredrik Fransson!

Vi har gjort klart med ett riktigt intressant nyförvärv från Norge. Det är fyraårige LOME DIAMANT (e. Moe Odin u. Lome Rigla) som köpts till Sverige av ett konsortium bestående av Alf Nordemo, Peter Johansson (Stall Tåga), Peter och Camilla Vikström, Roger Nilsson samt Fredrik och Michaela Fransson.

LOME DIAMANT har en minst sagt glimrande stamtavla – en av de absolut mest intressanta för framtida avel i Sverige. Pappa är MOE ODIN som är en av de bästa avelshingstarna genom tiderna. Men det är ändå på moderssidan som de riktiga diamanterna visar sig – modern LOME RIGLA vann både Kriteriet och Derbyt i Norge, mormor LOMEPILA vann Biri Uppfödningslöp och mormorsmor TRØPILA är en legendarisk fölmärr som är mor till Lome Elden och Lome Kongen. Ur den här modersstammen kommer även ex. Lome Brage och en lååång rad topphästar.
– Stammässigt är det här en supervärvning till svensk avel, han har toppston i varje led på moderssidan och han själv har visat att han är en riktig topphäst. Det blir ett spännande tillskott i både lopp och avel i Sverige nästa år, säger Fredrik Fransson.

LOME DIAMANT har tillhört kulltoppen som tre- och fyraåring och tjänat över 1.000.000 norska kronor på blott 22 starter. Han är godkänd avelshingst och de största framgångarna på travbanorna hittills är vinst i Biri Uppfödningslöp och tredjeplats i Norskt Travderby. Han har också varit tvåa i Kungapokalen och femma i Norskt Travkriterium.
”Diamanten” kommer att tävla och verka i aveln.

För ytterligare information om avel, bokning m.m.
Fredrik ”Frasse” Fransson, 070-308 06 65