Lome Diamant har en glimrande stam

Diamanten är vinnare av det klassiska Biri Oppdretningslöp

Lome Diamant inledde karriären med en tredjeplats i mars som treåring. Han var på plats i sju av 12 starter och tog fyra segrar som treåring. Klart mest inbringade segern i Biri Oppdretningslöp och femteplatsen i Norsk Travkriterium. Som fyraåring är tredjeplatsen i Norsk Travderby och andreplatsen i H.M. Kongens Pokallöp de bästa placeringarna. På totalt 19 starter har han kört in över en miljon norska kronor redan som fyraåring!

Lome Diamant har sedan han kom till Sverige visat sig vara en mycket trevlig individ – snäll, fin att köra och hantera i vardagen.
– Han känns som en miljon att köra, en härlig teknik och det är en jättetrevlig häst att hålla på med, säger Fredrik Fransson.

Lome Diamant har som femåring vunnit Roger N Olssons Minne på Hagmyren. 100.000 kr in till ägarna trots 60 meter tillägg, tappsko (gick med EN framsko) och rejält svåra förhållanden avslutade han i med fullspänst över mål till lätt seger.
– Det var en härlig häst och vilket lopp han gjorde! sa kusken Jan Ove Olsen.

Otrolig moderslinje – idel ädel topphästar

Modern Lome Rigla (indeks 118) vann både Norskt Travkriterium och Norskt Travderby för ston samt var tvåa i Biri Oppdretningslöp och trea i Norsk TravOaks. På 23 starter vann hon 12 och tjänade 900 000 nok.

Mormor Lomepila (indeks 116) var på plats i 45 av 124 starter och vann 11 segrar. Hon vann bl.a. Biri Oppdretningslöps och tjänade 750 000 nok. Lomepila fick 12 avkommor där mestvinnande är Lome Oda med 920 000 nok. Hon vann V75 i Sverige, Vinvaras Äreslöp, Eldings Äreslöp og Guttorm Brekkes Pokallöp.

Mormors mor är Tröpila – en fantastisk avelsmärr som lämnat elithingsten Lome Elden och A-premierade Lome Kongen samt blivit stammor till flera generationer med topphästar, bland andra Lome Brage och vår Lome Diamant fortsätter att leverera ny storsegrar.

Miljonär redan som fyraåring – på endast 19 starter!

Monster Trav stuteri 2019

Lome Diamant

  • e Moe Odin (Elding)
    u Lome Rigla (Rigel Jo)

Ny i aveln 2019 – Lome Diamant har vunnit Biri Uppfödningslöp, trea i Norskt Travderby och tävlat i eliten som 3- och 4-åring. Över 1 miljon intjänat!

  • Bokning: 2.000 sek

  • Dräktighet: – sek

  • Levande föl: 12.000 sek

Boka nu:
Fredrik ”Frasse” Fransson
070-308 06 65

Boka hingst här