Skönt besked av Monsun i dag – visade att han tagit åt sig av löp och träning och blev fyra efter ny rekordsänkning.

Jag förväntade mig faktiskt ett nytt rekord med några sekunder och att han skulle göra ett bra lopp – men han var faktiskt bättre än vad jag trott.
Ok, vi var fyra, stort slagna och så vidare – men det viktiga är inte vad de andra hästarna gör i loppen utan vad vi presterar och på vilket sätt.
Nr 1 – jag ska köra felfritt. Det lyckades vi med även om det var snusknära strax innan bilen släppte fältet.

Vi låg länge på en säker tredjeplats, men eftersom jag är en fegis och inte vågade släppa på fart hela tiden hann den lilla norsken Jan Ove Olsen upp oss precis på mållinjen… Typiskt! Det var 5 loppor mindre betalt på några millimeter. Hur som var det inte hela världen – jag är otroligt nöjd med Monsun som efter loppet inte drog en suck och verkar ha tagit detta lopp på bästa vis. Sen travade han riktigt bra.
Det kändes redan i värmningen att han var klart på gång.

In på kontot rullade 12.500 sköna riksdaler. Fantastiskt fint betalt för en solig kväll i Östersund.
Tyvärr 900 ut också eftersom min pisk var några centimeter för lång – horribelt dömt eftersom åtminstone TRE andra körsvenner (dock med a-licens) körde med exakt samma utrustning. Sinnessjukt trökiga 900 spänn i Storsjön.

Nu siktar vi på start om ca 2 veckor igen och sen kan det bli Hagmyren och Årjäng (han får hänga med på semestern!). Beror på hur det känns helt enkelt.