Tydligen krävdes det en tjej för att han skulle skärpa till sig den gode Monster Storm – inte helt olik sin ägare med andra ord… I banjobbet inne på Hagmyren i torsdags blev det två heat utan galopp – det med tränare Niclas fruga Anna i vagnen! Tillsammans med en av stallets andra hästar gick han 1,43.
– I dag gick han bra igen, inga galopper, så nu siktar vi mot nästa helg. Det blir helt annat när han får gå med hästar, då skärper han sig och koncentrerar sig på uppgiften, sa Niclas.
Till helgen är det bygdetrav på Hagmyren, det blir skoj.
– Isbana är  väl kanske inte hans grej egentligen, med det runda steg han har, men vi provar och sköter han sig så är det bara att kvala efter det, hälsar Niclas.

Detta hade jag inte trott före jul kan jag säga. Nog för att han såg fin ut i premieloppet och han skötte sig i första banjobbet efter det också, men snabbare än premietiden hade han inte gått när han kom ut på banan i januari. Men huj vad det hade hänt saker där ute i Garluö. Känns otroligt roligt och Stall Torstemo har gjort ett jättefint jobb med honom.
Som jag sagt tidigare så känns det nästan overkligt att han nu nästan är startklar. Den där ”lillen” liksom! I och för sig så har han växt på sig bra under hösten och vintern, men han är ju fortfarande ”lillen” för mig!
Det känns nästan som igår han föddes hemma i Förnebo.

Apropå Förnebo – där går en annan ”lillskit” och spänner upp sig. Men inte så länge till, den här veckan bär det av till Stall Klacken för lek och boxning med deras ettårshingstar. Det kommer bli skojigt värre, han har nog en hel del lek i kroppen nu och skulle nog inte hellre vilja än att dela hage med Humlan!