lillith (1)
Lite feeling får man nog säga att vi har – när jag och Michaela provkörde Myrs Lillith i vintras hemma hos uppfödarna Nina & Anders Jonsson i Sidskogen, var vi sålda efter 20 meter. Det gick inte fort, men vi båda sa att ”Japp. Den här tar vi. Om vi får!”.

Det ska sägas att hon då hade haft halsproblem och varit sjuk under stor del av året. Hon var inte i form att springa fort helt enkelt och hade heller inte gjort det tills dess.

I torsdags gick hon hon 1.32,7 i sin andra start i livet och blev tvåa!

Utvecklingen har varit makalöst bra. Vi var otroligt nära att ge upp bara för några veckor sedan – tidigare också för den delen.
Men vi tycker om uppfödarna och det kändes ändå som att det fanns talang i hästen och de är värda en starthäst – hade det varit vår uppfödning hade vi satt henne i avel direkt, utan att tveka. Inte för att hon var dålig, det vill vi inte avla på, talangen såg vi redan när hon rörde sig och generna vet vi är topp topp-klass!
En häst blir inte bättre i aveln för att dom har bra meriter…

IMG_9547Som sagt. Lillith är väldigt väldigt seg, vill inget vissa dagar och är allmänt jättetrög och springer hellre i passgång än trav.
Samtidigt är hon glad, snäll och tycker att livet är underbart – om det finns lite mat så är livet helt oslagbart.
Men.
Trav är trav och hjärnan har gått på högvarv. Så med lite förändringar och lite chansningar gick det bra. Den här gången.

Så här har det sett ut:
11 april. Två veckor innan kvalet: 1.43/2100 m. Det snabbaste hon gått.
18 april. En vecka innan kvalet. Totalt värdelös i banjobb. Tänkte ge fan i att kvala.
26 april. Chansade och kvalade på 1.39. Visade 1.28-29-tempo efter  passgång i starten. Oj, vad hände?
7 maj. Passgång i första sväng. Passgång igen. Passgång igen. Diskad. Ok, är det så här det ska vara?
28 maj. Tvåa på 1.32,7. Mycket bra gjort av hästen! 1.30 sista varvet.
Dubbla viktboots + remont ridskor fram. Barfota bak. Tussar drog vi i stallet…

Framtiden? Ja, vi letar lopp om några veckor och hoppas att utvecklingen inte varit för snabb.  Hon får gå Pullert en vecka innan hon får trava lite snabbare nästa gång.

Snacka om att man älskar trav!

Underbart!