DSC_0593REDMonster Monsun – trea på Bergsåker – UTAN GALOPP!!!
Håll i hatten – har ni hört – för första gången sedan november förra året gick Monsun felfritt i ett travlopp.

Jag körde själv och lyckades köra felfritt i TVÅ starter. Svor så förbaskat över att det blev omstart, för Monsun gick iväg i perfekt i den första starten. Men, vi lyckades även i den andra starten!

Sedan hamnade vi såklart väldigt långt bak, fick köra spårsnålt den här gången, det var planen också. Som tur var fanns det plats på innerspåret så vi kunde smyga oss framåt. Ganska snyggt kört om jag får säga det själv…

På sista långsidan hade jag chansen att gå på i tredje, men valde att sitta kvar i ryggen på Lome Lykt, det gick fort, samtidigt ville jag verkligen inte köra galopp. Sen blev det en dryg sväng i sista istället, då blev vi tvungna att gå på i fjärdespår och vi åkte sedan dit mot mycket bra hästar i Alsaker Faks som slog av oss på speed och Krusen som gick i ledningen kunde så när hålla undan. Nos skiljde dem två medan vi var en längd efter. 1.25,9 blev tiden – mycket bra Monsun!
Alsaker Faks och Krusen är klassen över oss helt enkelt.

Förändringarna vi gjorde:
1) Körde med skor bak denna gång. I lägre farter är det en säkerhetsåtgärd, när vi har farten uppe är det ett litet minus vill jag ändå påstå. Toppfarten känns lite lägre med skor bak.
2) Öppet huvudlag. Svårt att säga vad det gav. Kanske lite lugnare i starten när han ser de som kommer bakifrån.
3) Heldövad med bomull i öronen och huva – andra gången i karriären. Svårt att säga om det gjorde nåt, i slutet hade det nog varit bra med ryckhuva i alla fall.
4) Förberedelserna var nya. Värmde två gånger. Sprang ca 1.35-40 i båda värmningarna full väg… Sedan inför starten drog jag på ca 1.25 i 600 meter. När det var 1 minut kvar till start körde jag 1.24 över upploppet. Allt för att han skulle vara ordentligt varm inför starten.

Det som var lika som senast:
1) Jänkarvagn trots fjärdespår med Monster Monsun, galen taktik? Det funkade fint. Hehe, lite kul ska vi ha.
2) Körde själv. Sjukt nöjd med mig själv denna gång. Måste varit min bästa prestation i vagnen.

Ska tänka över vad vi gör här näst.
Finns lite olika lopp att välja på.