monster_lilly…kommer att göra skillnad?

Det är otroligt roligt med starthästar.
Det är jävligt roligt med fölston.
Det är supermysigt med föl och det är spännade som satan att surfa blodbanken.nu och fundera på framtida stjärnor.

Men frågan är om det inte är absolut roligast med unghästar – att se framstegen de gör, försöka bilda sig en uppfattning om hur de fungerar och helt enkelt drömma om framtiden.

Jag börjar förstå att det är så många som säger att det är just arbetet med unghästarna som är det roligaste jobbet. Vi har inte haft jättemånga unghästar, men tillräckligt många för att konstatera att det är förbaskat roligt.
Monster Monsun har vi haft hela tiden och tränat upp från grunden (förutom inkörning hos Niclas Torstemo), och det har varit en fantastisk resa med andraplats i Sleipner Cup, seger i Medelpads Hästavelslopp och sjätteplats i Svenskt Travderby som höjdpunkter i karriären.
Det roliga är att när jag körde honom och travade för första gången var det klart – det här är en riktigt bra häst. Det var en mäktig känsla.
Hur kunde jag känna det?
Ingen av de andra hästar jag hade kört tidigare hade gett mig den känslan. Jag vet inte varför egentligen, för känslan var mer än bara ”oj, vilken fin travare”. Det går inte att beskriva på ett enkelt sätt.

I dag gick det en stöt genom kroppen – ett riktigt spjut rakt in i hjärtat.

Jag körde en av våra uppfödningar för första gången i trav efter inkörning (tack för gediget arbete Team Jan-Olov Åberg). Jag har skrittat med henne här hemma tidigare, men tappsko och oplogad väg gjorde att jag väntade med det första riktiga träningspasset ett par veckor. Tills i dag.
Jag inte förklara den här gången heller vad det är som gör att man känner detta. Det är långt ifrån alla som man kört som gett den här tillfredsställningen. Och det har inget med hur fort dom springer eller hur långt. Känslan kommer bara direkt!
Spänstigt steg, rak i vagnen, lätt lätt lätt trav, kanonfin skritt, öronen framåt, solen sken och snön låg i ett perfekt mjukt lager på vägen.

Kan MONSTER LILLY vara hästen som gör skillnad?
Vägen ligger i alla fall öppen!