BumblebeeIgår kom årets första seger – en mycket skön seger!
13 starter i år har gett följande resultat för våra två starthästar: 3-2-4-3-5-4g-4-0-0g-0g-3-2-1!

Hela veckan sedan startlistan kom har jag sagt till kompisar, grannar, familj och andra fans som brukar spela på våra hästar: Spela inte Monster Storm, det är jättefina hästar med i hans lopp och jag är jätteglad om han sköter sig och ser fin ut. Däremot kunde man lägga dubbla slanten på Bumblebee denna gång… Därför var det även en liten lättnadens suck när han vann loppet eftersom Monster Storm gav över 4 gånger på plats för sin andraplats i torsdags… Jag som hade gett avslag på det, typiskt! Jag brukar inte säga att till folk att spela på våra hästar, men den här gången kändes det verkligen perfekt. Hoppas dom spelade också – 7 ggr på vinnarspelet var bra betalt.

Som vanligt var han suveränt snabb ut, men det var fler som ville till ledningen. Yarras Bahama tog över i första sväng med ”Humlan” i rygg. Första 500 meterna kom de två upp till på 1.10,5… Oooh, torskfrossa deluxe!
Ledaren sänkte sedan tempot bra och när hästarna passerade oss där vi stod på stallbacken 600 meter från mål såg vår kära ”Humlan” mycket bra ut, dessutom noterade vi snabbt att tussarna fortfarande satt i öronen och en lucka uppenbarade sig väldigt lämpligt. I sista sväng såg det stensäkert ut och det visade sig stämma perfekt den här gången, han har varit seg sista 100 metrarna många gånger. Nu var det med spänst han vann. Enkelt till och med! Sköööönt…
Clas Jonsson körde ett helt perfekt lopp – snabb start, tog upp, smög med, hittade luckan, sparade på extraväxeln till 500 kvar och pang – vinst! Bra kört, väldigt bra!!!

Nu hoppas jag att ICA Supermarket i Järvsö sätter upp segertavlan i entrén – förra årets vinnare av detta lopp har haft det stora nöjet att hänga där ett helt år! Vore smutt att se ”Humlan” på ICA varje dag ett helt år framåt =)