Det är inte bara träning & tävling när det kommer till trav.
Det är en del pyssel bakom också.

[nggallery id=73]

Moas Jerva Li – ”Jerva” kort och gott – har fått ny frisyr! 
Hon har satt en rejäl vinterpäls redan nu den lilla flygande köttbullen – därför fick morsan Kerstin hugga in och klippa till henne med ”häcksaxen”. Resultatet blev väldigt bra. Nu ser hon ut som en häst igen.
Jerva tyckte att det var väldigt skönt att bli klippt i alla fall.
På lördag åker vi på banan och kör ett lite snabbare banjobb. Hon har tränat mycket bra på slutet och det känns fortsatt inspirerande. Gick duktiga åtta intervaller á 1000 meter i veckan och det med full spänst i varje steg. Inga snabba farter, men med tunga vagnen var det en väldigt nöjd tränare i ösregnet.
Om någon undrar varför man klipper hästarna är det för att när man tränar hårt under vintern och blir svettiga torkar de väldigt långsamt om de är långhåriga. En blöt häst i minusgrader är inte så trevligt, utan istället får de knalla runt med täcke hela vintern. Hästarna verkar gilla det och det känns viktigt. Svettiga är det garanti på att de blir när vi tränar och vi vill inte ha några sjuka hästar här. De som inte tränas klipps inte – de behöver heller inte ha några täcken på sig utan klarar sig mycket bra ute även de allra kallaste dagarna. Hästen päls är väldigt finurlig på det viset.

Så här såg det ut när hon klipptes:

Monster Monsun var inte till sin fördel i sin senaste start och nu har vi behandlat hans framkotor. Han får ta det lite lugnt i ett par veckor och sedan tar vi beslut om fortsatt tävlande i år eller om vi gör bokslut och börjar vinterträningen.
Han var inte tagen av loppet senast om man ser till konditionen (låg puls och mycket bra återhämtning), utan det var frambenen som inte var 100+.  Ser väldigt bra ut i kroppen i övrigt. Vi kämpar på!