Bollnästravet har den trevliga ambitionen att lägga upp kval och premielopp på sin hemsida. En enkel och bra service för hästägare, uppfödare och allmänt intresserade.
Tyvärr, lyckas man bara halvvägs…

Nära, men ingen sköldpadda…
Givetvis koncentrerar man sig på täten i detta klipp som vi ser ovan (kan även ses här). Vilket egentligen är helt ointressant i ett kvallopp. I just detta exempel är det vår egen MOAS JERVA LI som helt enkelt glöms bort i redigering och filmning.
Jag såg faktiskt fram emot att skicka den här länken till uppfödarna nere i Säffle, som är intresserade och faktiskt hade planerat att åka nära 50 mil enkel tur för att titta på kvalloppet. Nu kom det saker emellan och de kunde inte komma ifrån. Då hade denna film med största sannolikhet gett dem stor behållning och glädje…

OM Bollnästravet hade orkat filma några extra sekunder och inte bara försöka skjuta haren – det finns en sköldpadda med ägare & uppfödare som är värd minst lika mycket.
Det kostar inte en enda extra krona, men servicen gentemot hästägare och intresserade är väldigt mycket värd. 

Jag ogillar mig själv för att jag ibland låter sur och vresig, men tyvärr ser vi dessa genvägar utnyttjas lite väl ofta, känslan dessutom att kallbloden oftare råkar ut för dem. Jag tycker faktiskt att man kliver hästägarna lite lätt på tårna lite lite för ofta. När det dessutom ger så mycket att göra så lite lite extra.

Vad beror det på?
Kanske för att det är för mycket att göra? För lite klappar på axeln när de gör väl? Eller tänker man bara inte riktigt hela vägen fram? En kompetensfråga?

Observera att detta inte bara gäller Bollnästravet (som jag förövrigt gillar mycket bra ska tilläggas!). Det finns många som borde ta åt sig av kritiken…
Anledningen till dessa rader är så klart att jag tror att vi kan bli bättre och leverera på så många fler punkter om vi bara tänker ett steg till.

Jaja, nu siktar vi framåt och uppåt – och mot ett ambitiösare Trav-Sverige 2014!