TA CHANSEN – FÖD UPP EN STJÄRNA!

Här är en unik chans att vara med och föda upp en kallblodstravare.
Var med från början, följ det dräktiga stoet och se fölet födas i direktsändning på Internet!
– Så ska en ny kallblodsstjärna bli till, säger Frasse Fransson som är ansvarig.

Resan börjar med att vi köpt stoet Tangen Stili i Norge, hon är dräktig med Bork Odin. Sommaren 2019 föds vårt första föl – sedan betäcks hon med Ingbest och sedan föds fölet under 2020.
Du får vara med på resan, allt från att stoet anländer till stuteriet, får sitt och vårt första föl, vi seminerar henne igen och Du har chansen att hälsa på både stoet, fölet och hingsten hemma hos oss i Järvsö där hon kommer att bo.
Nästa stora stund kommer 2020 när vårt lilla föl föds.
– Du kommer kunna följa födseln via Internet i direktsändning! Vi kommer sedan att ha en kamera de första dygnen placerad på vår lilla gunstling, något som är helt unikt, säger Frasse Fransson.

Det här är kallblodsuppfödning på riktigt. Toppsto och topphingst ska bli en toppavkomma!

Här nedan kan du läsa om de ekonomiska bakom hela projektet.

Att få följa med på fölets utveckling från nyfödd till tävlingshäst är en häftig upplevelse.

TANGEN STILI – mycket lovande fölsto

Här har vi ett riktigt toppsto – TANGEN STILI (e. Lome Kongen). Ur hennes stam kommer det så många topphästar att det inte är lönt att börja skriva… Men – hennes stolinje kommer ur den mycket berömda Schuvarda.
Om vi bara ser på syskonen till Tangen Stili finner vi Tangen Jerkila (1,1 milj. NOK), Tangen Didrik (1 milj. NOK) och Tangen Tina (0,5 milj. NOK) som är mor till topphästen Tangen Trygg (e. Bork Odin!).
Tangen Stili har redan bevisat att hon är en avelsmärr av rang – hennes avkomma Tangen Piril gick redan som treåring (!) 1.25,7am och 1.26,0m. En supertalang.
Tangen-uppfödningarna är något av det bästa man kan ha att avla på och vi är mycket tacksamma att vi fått chansen att förvärva en sådan fin avelsmärr direkt från Jörn Gunnar Nilsen i Norge.

Dräktig med Bork Odin…

En gyllene kombination? Ja det får vi hoppas – redan i vår föds de första avkomman med oss som uppfödare. Pappa är de senaste årens mest framgångsrika avelshingst Bork Odin. Bland de norska treåringarna 2018 var fem av de tio högst rankade efter Bork Odin.
Han är far till topphästar som Smedheim Solan (3,3 milj. nok), Rappstjernen, Karmland Anna och Tante Ragnhild.
Tangen Stili har redan en avkomma med Bork Odin som far – nu tvåårige Tangen Brage som ägs av Daniel och Henrik Sedin!

Betäcks med INGBEST…

Vinnaren av Norsk Travkriterium, Biri Oppdretningsløp och Norsk Travderby – INGBEST blir 2019 års partner i aveln.
Ingbest är fullbokad men står i aveln hos oss på Monster Trav – vi hade detta projekt i åtanke redan tidigt och bokade därför upp en plats till er!

Grattis. Nu kör vi!

Tangen Piril – en Stili(g) avkomma

TANGEN STILI har i aveln lämnat supertalangen TANGEN PIRIL (e. Moe Odin). Han har till dags dato (dec 2018) sprungit in nästan 1 miljon norska kronor.
Som treåring inledde han med fyra raka segrar och i den blott fjärde starten vann han på fantastiska 1.26,0 i Jørgen Jahres Pokallöp. Han vann Alm Rau Jo’s Äresløp före Galileo, han var kvalvinnare och sedan tvåa i Svenskt Travkriterium (Galileo vann med hals), han vann som treåring även Jämtlänskt Uppfödningslopp.

2019

År 1: Vårt ägande börjar med inköp av toppstoet TANGEN STILI till vårt avelsprojekt!
Hon är dräktig med superhingsten BORK ODIN och får ett föl under våren. Tillsammans kommer vi på ett fyndigt, häftigt eller gulligt namn på fölet som vi gemensamt blir uppfödare till.

Stoet betäcks under sommaren med INGBEST.

Kostnaderna till år 1 beräknas till totalt: 130.000 kr.

EN andel (10%) = 13.000 kr + moms.

I den summan ingår inköp av sto, fölavgift Bork Odin, veterinärkostnader vid betäckning, stuteriets avgifter, bokningsavgift av hingst, försäkringar och stoet och det nyfödda fölets boende under hela året!

All inclusive!

2020

År 2: Nu föds vårt andra föl. Tillsammans kommer vi på ett fyndigt, häftigt eller gulligt namn på fölet som vi gemensamt blir uppfödare till.

Tangen Stili betäcks med ny hingst som vi gemensamt bestämmer vem det är.

Kostnaderna till år 2 beräknas till totalt: 70.000 kr.

EN andel (10%) = 7.000 kr + moms.

I den summan ingår fölavgift då fölet föds, veterinärkostnader vid ny betäckning, stuteriets avgifter, bokningsavgift av hingst, försäkringar och hästarnas boende under hela året!

All inclusive!

VÅRA FÖRSTA INKOMSTER?
I januari år 2020
bestämmer vi gemensamt vad vi ska göra med vår första avkomma som föddes år 1.
Här finns goda möjligheter till bra förtjänst!!!

2021

År 3: Den 1 januari 2121 fyller vårt andra föl 1 år (alla hästar har födelsedag 1 januari). Under januari månad bestämmer vi oss gemensamt om framtiden för våra hästar. Stoet är förhoppningsvis dräktigt och fölet välmående.

Fram till den här dagen har vi betalat ca 20.000 kr + moms per andel för chansen att vara med och föda upp TVÅ kallblodsstjärnor!

Här kan man välja att kliva av sitt ägande och då läggs andelen ut till högstbjudande inom ägargruppen.
Om man väljer att kliva av är man fortfarande med som uppfödare på fölen och får ta del av uppfödarpremier när de börjar tävla.

Kostnaderna till år 3 beror på huruvida vi vill fortsätta att äga hästarna eller om vi vill sälja våra andelar.

Få saker är så mysigt som att föda upp ett föl.

När du vill veta mer eller bli delägare direkt…

Det här verkar spännande tycker du – det förstår jag!
När du kontakta Frasse så får du en mer detaljerad ”budget” för projektet och vad det innebär rent praktiskt med fakturering och så vidare.

Kontakta FREDRIK ”FRASSE” FRANSSON
info@monstertrav.se eller 070-308 06 65