Vi var till Bollnästravet ikväll för att ge Monster Storm ett träningsjobb – det första riktiga banjobbet sen han kom hem.

Det blev ett fint armträningspass för mig, för rackarns vad pigg han var! Redan när vi körde ut ur stallet förstod jag att det här skulle bli kul för Monstret. Han tyckte det var riktigt roligt att springa på banan igen.
Jag hade tänkt att köra två heat där det första skulle gå långsamare än det andra, vilket det också gjorde, men min tempobedömning var inte den allra bästa. Han kutade ungefär 7 sekunder fortare än vad jag hade tänkt… Jaja, vi tar de lite lugnare än tänkt i det andra heatet då spekulerade jag fram.
Jo hej tjena, efter att ha skrittat ett varv runt banan var han mer än pigg, fy fan för att lubba långsamt… Därför bestämde herrn sig för en 600 meters galopp i friskt tempo, typ 1.32…
Det var bara att vända upp och göra en ny start. Då gick det bättre, men tempobedömningen var väl lite sådär från min sida igen och nu körde jag lite för passivt. Över upploppet snyggade vi dock till siffrorna lite och han avslutade 1,38 sista biten med en liten extra temposkärpning även efter mål. 66 i puls när vi kom in i stallet, drog inte en pust, han hade högre puls när vi körde ut ur stallet. Vi får väl se hur bra kört det där var…!
Min egen insats får vi alltså sätta minus på. Monstret får ändå godkänt, nästa gång åker dock bootsen på igen, det var lite ambitiöst av mig att köra utan och han var rullig när det började gå snabbare. Känns i alla fall att det finns krut i gubben.