Nu börjar det närma sig allvar efter flera månaders vinterträning utan starter för våra hästar. Först ut som det verkar blir Bumblebee som i dag gick provlopp på Bollnästravet.

”Humlan” gick i loppet med tempot 1.24 och fri fart sista 500 meterna. Han var snabb i början, precis som vanligt och kunde sticka till ledningen. Upp mot första varvet när Bosse Landgren ville hålla farten nere bröt han ordentligt, det har vi sett förr, men då tog han ut honom i dödens istället och det gick bättre. In i sista sväng höjdes tempot och sista 500 gick snabbt. Sista 300 hade vi 1.11… Humlan ”vann” loppet med några längder. Det var över förväntan tyckte jag, då han inte gått nått snabbare banjobb sedan i 20:e november.

Bosse Landgren som satt upp i sulkyn och han var nöjd. Angående hans lite sneda beteende trodde Bosse att vi kunde skippa käkremmen. Nåt som vi gjort i tidigare träningsjobb och det har han faktiskt gillat bättre.
– Han är startklar den här, sa Bosse och verkade klart nöjd.
Nu väntar ett banjobb till och sen får vi se vart första årsstarten blir.

På eftermiddagen tog jag en tur med Monster Storm hemma i Förnebo – och han kändes bättre igen efter sina karledsproblem. Äntligen. Jag tar dock inte ut nåt i förskott att det skulle vara helt bra nu, men nog var det helt ok i dag i alla fall. Hoppas han fortsätter att bli bättre så vi kan komma ut och kvala i maj.