IMG_9244Carmen och jag startade på Bollnästravet igår – efter ett invändigt lopp blev vi sexa.
Det var jag klart nöjd med, det var flera duktiga hästar med i loppet.

Carmen gick iväg ok från start och vi kom ned i fjärde invändigt och där fick vi smyga med ända till sista sväng där jag chansade att smyga ut och försök i tredjespår.
Hade jag suttit kvar hade vi blivit femma, nu blev vi sexa istället, det blev en lucka på upploppet som jag inte hade räknat med. Det såg ut som att innerspårets häst i rygg på ledaren skulle tröttna ännu mer, kusken satt och drev redan 900 kvar. Men den i dödens tröttnade ännu mer vilket gav innerspårets hästar fritt…
Vi hade inte kunnat vara med i striden om segern i alla fall, men jag tycker att Carmen visade god vilja den här gången. Tror definitivt att vi är längre fram i loppet om vi skulle byta position med den som ligger i rygg ledaren till exempel. Det får vi se som positivt.
Positivt att hon också klarade att gå med brodd i skorna och hon gick faktiskt en av sina bästa tider på medeldistans, 1.17,1am.

Nästa start blir på Solvalla och då kommer hon att tävla i monté för första gången. Kortlopp och autostart känns helt perfekt för Carmen.
Michaela kommer att rida henne och troligen åker vi in på Bollnäsbanan och ger henne ett ridjobb i mellandagarna.