Foto: Hanold/ALN Solvalla 20140801 Carmen di Quattro med Fredrik Fransson
Äntligen fick vi lite utdelning – Carmen gjorde ett riktigt fint lopp på Solvalla i dag och kom 5:a vilket gav lite slantar in på kontot.
1.15,7 var hennes tredje bästa tid i karriären och det fanns gott om krafter kvar dessutom – e
n start som lovade mer…!

Vi tappade direkt i starten och det är nog helt enkelt så att startmomentet oavsett startmetod är henne svagaste punkt. Det var ytterst nära galopp den första biten…
Sen satt vi hermetiskt fastlåsta och med flera ekipage i vägen mest hela tiden och i sista sväng svor jag högt över alla hästar som störde våra planer… Det var en riktig köttmur framför oss in på upploppet!
500 meter kvar låg vi på nionde plats – så avslutningen var av bästa märke när vi inkom som femma. Efter att ha flyttat ut från innerspåret till FEMTEspår på upploppet sköt hon till otroligt bra och tog tre placeringar bara på de sista 50 meterna av loppet.

FÖRSTA PÅ VALLA
Det var mitt första lopp som kusk på Solvalla och värmningen var faktiskt första gången jag körde på banan över huvud taget – det var mäktigt kan jag lova. Vilken dröm som gick i uppfyllelse. Det som kändes så oerhört avslägset för bara några år sedan.

Nu körde man lopp på Solvalla, i jänkarvagn, med en bloding som dessutom blev femma på ett bra sätt. Sjukt hur saker och ting händer om man bara försöker lite extra.

GRYMT LÄCKERT att köra lopp på Solvalla!