IMG_7526Montédebut för Carmen på Solvalla i dag – en riktigt bra sådan tycker vi då hon blev trea med Michaela i sadeln!
Skitigt värre på banan och trots skor med brodd kunde vi inkassera vår näst bästa placering hittills med Carmen.
– Trea på Valla, fan vad härligt, tyckte Michaela!

Bra start av vanligtvis tröga Carmen gav henne och Michaela ett lopp i andraspår första 500 meterna, sen blev det lite trångt om positionerna och planen att ta rygg på förhandsfavoriten gick i princip om intet. Istället fick Carmen springa en bit bakom täthästarna på sista bortre långsidan där hon lyckades ta flera placeringar.
In på upploppet låg hon på en klar fjärdeplats, men med lite tur (för oss) så blev det en pallplacering i form av tredjeplatsen på 1.17,9ak när en konkurrent galopperade.
IMG_7531Carmen gjorde det fullt godkänt i sin första montéstart och det kan nog bli fler nu!
– Carmen kändes jättefin, hon redde ut det hela väldigt bra fast att det var lite krångel på ett par ställen. Skitbra debut helt enkelt, sa Michaela efter loppet.
Michaela utvecklade prestationen ytterligare.
– Sista 100 meterna var det tunga ben, men det må vara hänt på den banan, den var inte lättsprungen i dag.

Intressant koppling mellan vinnarna
Det var två montélopp på Solvalla idag – och det fanns en koppling mellan de två vinnarna.   Kan du gissa? Givetvis en stamnördsdetalj som inte kunde undgås…
Vinnare i Carmens lopp var Unforgettable Ace och Alexandra Salin. Pappa till denna kuse är Jeanbat du Vivier efter den gamle superbeskällaren och elitloppsvinnaren Coktail Jet.
Vinnare i det andra montéloppet för dagen hade också denne Coktail Jet som farfar – men där slutar inte likheterna – vinnaren Ukino du Vivier (reds av Nathalie Johansson) är en bror till Jeanbat du Vivier (pappa till vinnnare nr 1)…
Nördigt? Ja, lite… Men sjukt läckert!