10274337_10152410898113627_3403241326810098894_nFör första gången på länge kunde jag inte hänga med när en av våra hästar startade igår. 
Om man ska försöka att beskriva känslan av att sitta framför ATG-Live och se sin häst springa i ett par korta ord så skulle jag säga: ”Olidligt fruktansvärt”.
Fy fan vad nervös jag var.

Det blev ett lite småstruligt lopp, det var galopperande konkurrenter, halvspår, lite tempoförändringar och så full körning så klart sista varvet.

Men när krutröken lagt sig var Lukas och Jerva i mål som sexa på finfina 1.35,7.

IMG_5596Vi var supernöjda med Lukas styrning, hans första kallblodslopp dessutom – sjukt läckert att det var med vår häst!
Jag fick detta SMS från Lukas senare på kvällen och visst blir man lite extra glad och nöjd med dagen då man läser detta.
Lukas har som ni förstår av sms:et en stamtavla med travgubbar i tre generationer – och jag förstår verkligen hans känsla runt detta med pappa och farfar.
När man läser detta så saknar jag min pappa lite extra – det hade så klart varit helt enormt att få dela allt detta roliga med honom.

Från en sak till annan…
Hörde ett inlägg lite så där på sidan om som sa: ”Jag skulle aldrig starta en häst som man visste skulle komma långt meter efter i mål. Vad pinsamt!”.
Rätt kul att höra hur vi tänker olika, själv har jag inga problem alls med att förlora ett travlopp.
Nu gällde detta inte våra hästar, även om vi ibland är en bit efter de bästa. Men tanken slog mig igen hur olika taktik vi har, med våra hästar vill vi att de ska bli bättre för varje lopp och utveckla sig. Därför är det skönt att se hur Jerva utvecklats på sina tre starter, även om jag var lite besviken på min körning senast då det blev lite för mycket mjölksyra i benen.
Det blir gärna stora avstånd i dessa treåringslopp, men jag hoppas att tränare fortsätter att anmäla sina hästar trots att segern kanske inte ligger jättenära till hands.
Ska vi ta oss någonstans och lära oss så gäller det nog att starta, dessutom är det bra för sporten ju fler hästar det är i loppen.

Nu blir det träning för Jerva så kommer vi tillbaka med nya starter i juni!
Man kan lugnt säga att jag har rätt känsla runt den här hästen. Blir bra detta!