monster_monsun_IMG_3279Storloppen avlöser varandra. Nu är det dags för karriärens hittills viktigaste lopp – Derbykval på Östersund.
Vi fick ett dåligt utgångsläge – som vi ändå tycker är bra – bakspår ska vara en klar fördel för Monsun som har sin svagaste punkt i loppen vid starten.

Två autolopp hittills i år har båda slutat med galopp – båda gångerna från framspår. Det gör att vi nu faktiskt blev nöjda med spår 11! Inte varje gång man blir det.
Förutsättningarna är sådana att vi behöver vara på plats 1 till 6 för att ta oss vidare till finalen där hela 700.000 kr väntar vinnaren. Myr Faksen och Kai Johansen är klara favoriter till segern här då han knappast missar ledningen. Därifrån blir han mycket svårslagen som jag ser det. Vi kör för en finalplats den här gången och kan vi vara på plats vore det väldigt lämpligt för framtiden.
Att detta är det viktigaste loppet vi varit med om är det ingen tvekan om – att placera sig här och därmed kvalificera sig till final i Derbyt med egentränad häst skulle vara det största vi varit med om.

Träningen har efter senaste loppet flytit på väldigt bra och det känns att Monsun tagit ytterligare kliv uppåt i båda form och kunnande under sommaren. Sista finslipande intervallerna sker på söndag – hoppas att de är lika fina som de senaste veckorna.
Vi kommer till start igen med fullt självförtroende – vilket så klart är mycket tillfredsställande!

Östersund, 23 juli 2013
Lopp 6 || Häst nr 11 || Monster Monsun
Programmet skriver så här om loppet: ”Tipset till norske topphästen 1 Myr Faksen som var tvåa i både det norska och svenska Kriteriet som treåring och tjänade över 1 mkr. Har inlett året lika bra som fjolåret, och var oerhört tapper som tvåa senast i Prinsessan Madeleines Pokal bakom Hellin Faxen från ledningen. Han är mycket startsnabb och den här gången möter han klart överkomligt motstånd. Spets och slut. Spik! 11 Monster Monsun har visat bra form på slutet och gick bra som sexa i samma lopp som Myr Faksen senast efter startgalopp. Trist läge här men felfri är han med och slåss om platsen bakom favoriten. 6 Åstas Viking var bra som tvåa bakom Tand Tuff i Zornloppet senast efter ett lopp i andra – tredje ytter och rygg ledaren 1100 kvar. Platschans här. 2 Bro Viking har visat full form på slutet och blir allt bättre. I platsstriden liksom norske 9 Jorfax som gått bra på slutet. Chansvärdering: 1 – 11 – 6 – 2 – 9.”.