Vi hade stora förhoppningar denna vecka, men efter lite oflyt med inställt trav för Jerva och sjukdomstillbud i travfamiljen fick vi stryka Jill och Strooper på torsdagen.
De som fick starta – Carmen och Monsun – drog in stålar till ägarna.

Skärmavbild 2015-02-26 kl. 20.39.05
Monster Monsun var fruktansvärt bra efter en brutalt dålig inledning på loppet. Sprang och rullade och fick inget att stämma. Jag hann till och med tänka när andra galoppen kom att ”äh, nu kan Jan Ove köra av, för han ligger ju hopplöst långt efter…!”.
Kolla bilden ovan – på upploppet är Monsun ute i sjättespår. Åt vinnaren Mitt Hjärtas Lilja fanns inte mycket att göra, hon var grym idag.
– Han jogga ikapp, sen körde jag på honom på upploppet när jag såg att vi kunde få pengar, han blev för rullig i början utan framskorna. Vi måste vara mycket nära att hitta rätt nu, sa kusken Jan Ove Olsen.
Monsun gjorde en 5-stjärnig insats till femteplatsen i ett bra V86-lopp tycker jag. Dock är det galopperna som inte känns kul. Vi kämpar på.

Skärmavbild 2015-02-26 kl. 20.38.32Carmen tog veckans bästa placering med en fjärdeplats. Snabb start igen av Carmen och Michaela fram till rygg ledaren denna gång. Där låg hon bra hela loppet och kunde fast att det såg ut att bli en placering längre bak kontra över upploppet och knipa fjärdeplatsen.
– Det blev ett sånt lopp som jag ville ge henne, ett snällt lopp i ryggar. Hon låg på ganska ordentligt till en början, hela första varvet egentligen. I starten är hon faktiskt grishet om vi ska snacka klarspråk. Jag är nöjd med henne, sa Michaela efter loppet.
Bra återhämtning och mycket ”finare” efter loppet denna gång än vid segern på Valla. 1.17,3 gick hon och det var en bra tid.
Michaela red ett jättebra lopp igen – jag blir så stolt över min coola fru!

Inställt och stukna
Jervas
lopp ställdes in på Bollnästravet, tråkigt då hon hade en bra uppgift på pappret.
Jill Brodda och Strooper D.K. strök efter sjukdom i travfamiljen. Inget fel på hästarna alltså.

Vi kommer igen – förhoppningsvis redan nästa vecka!