Börjar bli dyrt detta. Inte bara för ägare, kusk och tränare. Spelarna, som blir tvungna att strecka varje gång, lär väl snart halshugga undertecknad tränare…?
Alla dessa galopper, än finns det gott om plats på kontot helt enkelt.

Ok, så här ligger det till: Vi galopperar alldeles åt helvete för ofta. I dag ca 1100 kvar kommer en till synes extremt onödig galopp. Tappar 30-40 meter. Ligger då redan sista. Hamnar helt omöjligt långt efter mot hästar som tjänat mer och med bättre rekord. Olsen får köra under 1.20 för att komma i kapp. Sista varvet på 1.23. Kommer av banan och är inte tagen.
– Jag kör på säkerhet efter galoppen, det var för långt fram, jag ryckte inte tussarna och drev inte på, sa kusken.
Det är jag väldigt glad för. Vi ska ha häst längre fram också, vi blir inte bättre än femma även med drivning. Snyggt av kusken.

Galoppen då?
Jan Ove Olsen efter loppet:
– Åh, jag håller i honom allt jag kan. Nä, men han hoppar ändå. Jag tror han slår på sig på knä.
– Men du, han kommer ju vara 100 meter bättre utan skor? Eller?
Olsen var rätt ute, på knäkapporna fanns tydliga märken. Så jävla surt. Och jag håller honom för klart bättre barfota.
Det är naturligtvis inte alls säkert att vi ens har med segern att göra utan galopp, men nog tror vi att han skulle vara där och strida om de första platserna i alla fall.
Tyvärr tror jag inte att vi kommer med till Frankrike, enligt seedningsreglerna bör vi vara chanslösa. Det beror naturligtvis på vilka som vill åka, men nja. Vi får nog se Frankrikedrömmen som en utopi just nu. Surt, för jag är helt säker på att han hade varit enastående grym på Vincennes, barfota, i uppförsbacken och sen in på upploppet. Mmm…

Lovar bot och bättring. Näst lopp ska jag ställa i ordning så ni får tillbaka varenda spänn… Nu ska vi se till att han inte slår sig på knäna.

För övrigt
Kikade på nya knäkappor efter loppet, då dök Troels Andersen upp. Jag gratulerade till kvällens seger och så snackade vi lite om Monsun. Och så kom Troels med tips angående vilka knäkappor vi skulle ha, dessutom med en bra motivering. Sånt gillar jag!