602486_10151537317925028_212089333_nJärvsö Lasses liv och leverne har varit allt annat än en spikrak väg mot stjärnorna.
Efter åtta sorger och förtielva bedrövelser är han nu någonstans mellan… Någonstans!

Här är bilden av en talang utöver det vanliga – hästen som skulle kunnat tjäna pengar som det växer skägg på mina bröder. Men, istället har han varit en gangster utav rang. Han är pojken som skulle bli man, men tappade kompassen på vägen.
Järvsö Lasse har under sin tid i proffsträning demolerat vagnar, stuckit i väg med pullert utan kusk, galopperat mer i loppen än han travat och samtidigt mellan varven av tokerier visat enorm klass. Hade han inte visat den talangen (3 segrar och ett andrapris på sina fyra felfria lopp av 19) hade han troligen inte varit vid liv vid det här laget.
Men skam den som ger sig, hos oss har han nu varit ett år och det har varit allt annat än lätt. Demolerad vagn och en ganska ful skada som följd i slutet av förra året gjorde att vi tog beslutet att ställa av honom en längre tid.
Tills för ett tag sedan. Nu får han en chans till.

Järvsö Lasse är en i mina ögon makalöst talangfull häst. Minns bara hur han i dödens travade första varvet efter 1.25,5 i Sleipner Cup-finalen som fyraåring – innan den så otroligt sura galoppen… Körande Jan-Ove Olsen var på gränsen till förstörd – han trodde på seger mot Tekno Odin i det läget. Även om han kanske inte slagit honom så förstår ni att det fanns höga tankar om hästen. Enormt höga tankar. Minns att tränaren sa innan loppet ”Lasse springer 1.25 i dag” – svenska rekorder är 1.25,2…
Nu har vi släppt alla förhoppningar och krav. Vi bara tar dagen som den kommer, Michaela kommer att ridträna honom nu och det blir vad det blir.
Drömmen om en come back lever i alla fall – det vore han värd trots alla tokigheter han ställt till med så är han i hjärtat en snäll häst.
Tänk vilken revansch för Lasse det skulle vara!