Tre starter den senaste veckan.

Monster Storm startade i tordags (15/12) på Gävle och blev diskad. Hans första start efter allt jävulskap på två år.
Det var riktigt kul att vi kom till start faktiskt, känns som att det inte skulle räcka med två A4:a-blad på allt strul med honom de senaste åren.
Han gick i lopp 10 så vi hade otroligt mycket väntetid och hann värma flera gånger (Monsun gick i kvalet före tävlingarna…). Första värmningen var väldigt bra, han var otroligt pigg i bakvarv. Kändes bättre än någonsin, men i andra värmningen när jag vände upp och körde rätvarv blev han hiskeligt pigg och då har han helt plötsligt 18 ben att hålla reda på. I defileringen funkade det perfekt, vi hade spår ett, men när jag släppte förbi dem bakom så tog han i för kung och fosterland… Herregud va han tog i…
Jag tog en lugn start och det kändes som han slappnade av lite åtmindstone. Efter 500 meter snubblade han till och slog i frambenet – blodvite och galopp.
Det var ändå ok. Han var alldeles för framåt egentligen, men han får godkänt ändå, det var ju 2 år sen sist… Får bli nåt provlopp till nu innan riktigt start.

Monster Monsun hade då redan inlett travdagen med att springa kvallopp. Det klarade vi med lätthet. Vi fick en ofrivilligt lugn start – 2.01 på täthästarna första 500 metern och då låg vi en bra bit bakom hästar som galopperade. Man ska nog inte beskylla kuskarna för att ta ner sina hästar på rätt sätt… Det gjorde ju inte så mycket men vi tappade väl lätt 40 meter på täten där i början.
Vi lubbade på bra där sen och första varvet på oss låg runt 1.56-57 och 1.54 på täten. Sen plockade vi in lite mark i alla fall utan att jag körde nämnvärt. Vi fick dock ta upp flera gånger för galopperande hästar. Det blev lite ryckigt kört.
Monsun skötte sig otroligt bra och var faktist aldrig ens nära galopp och då körde jag under 1.40 en bra bit.
Körde föresten hela loppet i andraspår – innerspåret var bara kletigt. Totalt räknades banan till ca 2 sekunder tung. Vi kom i mål med spända linor på 1.51,4.
Klart godkänt gjort av Monsun som har varit sjuk under hösten i bland annat kolik! Nu är vi på banan igen.

Järvsö Lasse startade i måndags (19:e) och det blev galopp igen. Han har väldigt svårt för att vara lugn på banan med andra hästar. Han har ju fullständigt fantastisk fart i benen och Persson trodde på mycket bra chans. Men icke. Nu blir det kastration på torsdag för honom och det har jag förordat ganska länge nu…
Vi kommer tillbaka!