Järvsö Lasse öppnade första 1000 på 1.25,5 i dödens och pressade på ledaren – då kom galoppen med 800 meter kvar i Sleipner Cup-finalen.

Högst oväntat gick Lasse iväg felfritt från sitt femtespår – så bra att han gick fram i dödens och pressade ledaren till 25,5 första varvet. En klart bra tid för fyraåriga kallblod.
Med 800 kvar zoomar tv-kameran in honom och man ser hur han rycker till med huvudet – och POFF galopp, helt omöjlig att parera för kusken. Sen var den dagen förstörd.
Jag brukar mycket sällan vara besviken efter ett travlopp – trav är trav och det kommer nya lopp. Men i Lasses fall känns det förbaskat jobbigt att han inte kan hålla sig i trav – en sån fantastisk travare. Han tillhör fyraårseliten i Sverige ”om” han inte galopperar.
Typiskt alla dessa ”OM”… 

Vann loppet gjorde Tekno Odin på 1.24,2/2.180 meter. Han är ett unikum – så enkelt är det. Hade varit intressant att se Lasse utan galopp och hur länge han hållt undan. Troligt är väl att vi kört om andraplatsen, men det hade inte gjort ont det heller. Tekno Odin satte svenskt rekord med sin tid.

I dag var det ”bara” 150.000 kr att köra om också – så det gjorde väl sitt till i besvikelsen också.
– När jag såg honom i dödens varvet kvar i det tempot hann jag tänka att det här ser ju otroligt bra ut, sa Jan-Olov Persson efter loppet.
Som sagt – mycket sällan besviken. Kan bara komma ihåg ett tillfälle tidigare som man känt sig så uppgiven och det var när vår häst Pokalen skulle starta i kriteriefinalen, men fick strykas 5 minuter före då han gick omkull på stallbacken. Det var tungt på riktigt.

Det var i och för sig den händelsen som faktiskt sporrade mig att tänka revansch i kriteriet och den tanken har jag fortfarande – sex år senare – vi ska dit igen och visa dom!

Så Lasse – nu är det revansch som gäller – derbyt känns som en bra start att börja leverera!