Nu börjar det dra ihop sig till årsdebuter – först ut blir Monster Monsun som kommer att anmälas till Bergsåker nästa helg den 24 februari.

Monster Monsun

Monster Monsun

Monsun har skött träningen på bästa vis, varvade Pullert, ridning i djupsnö och rockard i december, för att i januari och nu i februari fortsätta med tung Pullertträning varvat med några snabbare speedcartjobb. De senaste helgerna har han gått tre jobb med Speedcart och känts riktigt bra. Pullert är en fyrhjulsvagn med broms på alla däck – den körs med arbetssele och det är rejält tunga grejer vi pratar om. Bra för styrkan och dessutom skonsamt eftersom man inte kör speciellt fort med den.
De tre helger i rad med speedcart (lättare vagn) har vi kört 2500 meter på vårt eget Vincennes här hemma i Förnebo. 25 meters nivåskillnad på 2500 meter borde ge skaplig effekt kan man tycka. Inga monstersnabba tider – men det ska inte behövas hoppas jag.
Jag funderar på att köra första loppet själv och sen får vi se hur det går, Åberg anlitar vi när det börjar bli allvar igen. Första starten blir för att känna oss för lite och det blir ett snällt upplägg. Dessutom kommer han att gå med tunga skor runt om och med brodd – alltså långt ifrån optimalt.
Vi hoppar över banjobben och hoppas på att vi kan tävla oss i form helt enkelt. Med det sagt har vi alltså inga större vinstplaner i årsdebuten – pengar in och vi får va nöjda. Viktigast dock att han sköter sig och gör en bra prestation.