Söndag 27 april 2008 kl 22.37 damp det ner ett mail från pappa Lasse:

”Hallå
Har fått försäkringsbeskeden på Monster Storm, Tindra och Faksinett… Det är dyrt med häst.
Det är bara att hoppas att vi får tillbaka något nån gång”

Jag svarade att pengarna fanns på vårt hästkonto och att vi borde köpa en ny sulky och jag frågade vilken han tyckte att vi borde köpa.

Kl 22.43 kom svaret.

”Custom, Royal, Hudik, i den ordningen. För bästa service är ju Hudik bäst förstås. och säkert billigast.”

Det var det sista vi pratade om.
På morgonen efter den 28 april somnade han in hemma i Förnebo.

Humlan & pappaDagen innan hade vi pratat på telefon flera gånger och han var så glad efter att Faksinetts första avkomma Järvsö Nettan hade vunnit på Hagmyren på fina 33,7 med galopp. Anledningen till glädjen var förstås att Nettans mamma Faksinett vilken sekund som helst skulle föla hemma hos oss och förväntningarna var på topp. Den 2 maj föddes en liten kille som döptes till Järvsö Lasse i samråd med pappas gamle vän Janne som vi lånat Faksinett av.

Det har inte gått en dag utan att jag tänkt på pappa, vissa dagar har varit riktigt jobbiga, men trots allt – de flesta dagarna har ändå varit väldigt bra det senast året. Många känslofyllda dagar, jul, födelsedagar och sådana familjehögtider.
Den häftigaste känslan var utan tvekan när ”Humlan” vann på Östersund. När jag stod där i stallet helt själv efter loppet med honom, jag kan inte beskriva den känslan – helt överlägset allt annat. Det var som att Humlan fattade också. Magiskt. En sån enorm känslostorm har jag inte varit med om varken förr eller senare. Den satt i länge.

Många gånger är de som jag känt oerhörd stolthet och tacksamhet inte minst. Som när Ljusdals Bandyklubb under World Cup i bandy höll tyst minut och alla andra idrottsklubbar också som hedrat min pappa – tack så otroligt mycket för det. Det har verkligen värmt. Och alla pappas vänner och mina vänner. Det går nästan inte heller att beskriva vilken tacksamhet jag känner för allt stöd och den värme som ni alla visat. Det är allt detta stöd som gjort att året ändå varit ett riktig bra år och att jag har orkat med jobbet – för där har vi inte legat på latsidan kan jag lova.

Men det är ju inte det enda som gör saker och ting lättare – jag är så väldigt glad för att jag har den bästa familjen – mamma Kerstin och brorsorna Ante och Daniel. Ni är så jäkla bra – jag älskar er!!!

Just de… behöver jag säga att jag köpte en Custom sulky?

Jag saknar dig pappa!