Monster31 maj 2009: Mors dag och Elitloppet – en söndag bättre än väldigt många andra söndagar och egentligen svår att regissera bättre. Eller?

07.00 hoppade jag och Martin in i taxin som skulle ta oss till Solvalla och Elitloppet. En dag som jag sett fram emot länge och det verkligen forsade positiv energi genom nyllet.
Då ringer mamma: ”Grattis!”
Jag fattade inget: ”Öh ok!? Vad då!?”
Mamma: ”Tindra har fått föl nyss!”
Dagen som inte kunde bli bättre hade precis blivit dubbelt så bra. Dessutom var det en liten mörk hingst efter Klack Jo. Vad mer kan man begära!?

Inte helt utan dramatik
Vi hade inte trott att det skulle bli för så här tidigt. Några vaxproppar syntes inte till i lördags och även om hon hade ändrat lite fason på magen så kändes det inte som att det var dags ännu. Därför lät mamma helt enkelt Faksinett och Tindra gå i samma hage ytterligare en natt.
Strax innan 07 på söndag morgon var det ett jäkla liv ute i hagen och morfar som bor ca 150 meter därifrån vaknade av oljudet. När han kom fram till hagen var det fullt slagsmål mellan Faksinett och Tindra om den lille. Mamma Kerstin väcktes och när hon kom ut i hagen blev det genast lugnare. Faksinett köptes med lite mat och fick byta hage. ”Humlan” fick agera vägg och avskiljare mellan de två hetlevrade damerna. Kolla på bilderna nedan som brorsan Ante har tagit – det flög gnistor runt tjejerna…

Allt väl – nu väntar vi på nästa
Peppar peppar så verkar allt vara riktigt bra med den lille. Han äter hur mycket som helst och är väldigt pigg och alert. Nu gäller det bara att det går lika bra för Faksinett och hennes fölning. Blir det ett sto har jag namnförslaget klart på båda – en kombodöpning i rockens tecken: Monster Marilyn & Monster Manson…

[nggallery id=12]