I dag hittade vi äntligen den där lilla tiden att ta våra tvååringar till banan för ett första besök.
Monster Bris och Monster Mix fick stifta bekantskap med Parkbanan i Ljusdal.

”Första gången jag satt i en sulky var någon gång på 80-talet – platsen var Parkbanan i Ljusdal och hästen var om jag inte missminner mig Evita Clown. Efter hennes heat fick jag sitta i sulkyn och styra henne tillbaka till stallet. Ett fantastiskt minne och säkert en av de pusselbitarna som gjorde att intresset för trav blev så starkt!”

I dag var vi tillbaka på klassisk mark – för att testa våra tvååringar Monster Bris och Monster Mix.
Mix har fortfarande lite svårt att hålla koll på sin enorma kropp och fick galoppera med Michaela på ryggen. Bris har kommit igång helfint igen efter en liten dipp i juli och lunkade nu premietiden, inte med jättestor marginal dock, men hon var  närmare 2 min under sista varvet utan att pressas. Nu gick hon med lång käk och helt ren på benen med speedcart – och måste säga att jag var riktigt nöjd. Det var skönt att se dem på banan idag.
Mix fick gå rejält fort sista varvet i galopp, med öronen framåt och vilka kliv han tar. Hoppas han får upp orken i tid så vi fixar travet i premieloppet också.
Mix är ett riktigt MONSTER. Vilken häst och vilken utstrålning han har när han blir riden.

När vi skulle åka hem tyckte dock Mix att det inte var lika roligt, en dryg timme och tålamodet började nästa ta slut innan han tillslut lunkade på transporten. Som tur är har Michaela lite bättre skalle än Mix så hon vann den ”hjärnkampen”.
Han är inte riktigt i den storleken att man bara lyfter på honom på finkan heller…
I övrigt skötte de sig exemplariskt!

Nu tar vi ny sats och kör banjobb nästa helg också.