Skärmavbild 2014-09-30 kl. 19.28.19Vilken magisk känsla – vinst för Monster Monsun och jag körde själv!
En av mina största drömmar kan jag nu ”checka av”!

Efter elva sorger och tio bedrövelser – i dag fick Monster Monsun äntligen vinna ett travlopp igen. Den här senaste säsongen har kantats av galopper och åter galopper. Vi har åkt land och rike runt, startat i stenhårda gäng, galopperat och sedan gjort helt fantastiskta upphämtningar. Mot femåringseliten var det rent förjävligt att stå på sidan och se honom galoppera och sedan gå som ett jehu. Nu betalas det dock inte ut pengar för ”bra kämpat efter galopp” så det har varit lite tunt på inkomstsidan i år.

Så äntligen fick vi till det. Men det var inte med mer än det ville sig – en ”säker” hals till godo. Hehe.
Men nog var han värd segern – kolla bilderna här nedan. Det var långt fram till täten ett tag och jag blev tvungen att köra 1.21 en bra bit för att komma ikapp. Då fanns bara en sak att göra, sänka tempot och köra så jämnt som möjligt ute i tredjespår för att det skulle bära hela vägen. Nu blev det stenhårt i mål – jag vågade inte riktigt släppa iväg honom på upploppet, även om jag tjoade en hel del så ville jag också att han skulle TRAVA hela vägen. Vilket han gjorde och det var andra gången i år som han gick felfritt.

Efter den mycket långsamma inledningen fick vi alltså gasa på lite mer, jag hade 1.26 de sista 1900 meter och då harvade vi två och en halv svängar i tredjespår. Mycket bra lopp igen alltså. Får nog erkänna att det var hästen som vann upploppsstriden och inte kusken – häst mot häst är han riktigt bra.

Drömmen att vinna!
Att vinna ett travlopp är kanske den dröm jag drömt flest gånger och under väldigt lång tid. Redan långt innan jag ens hade kört en häst på riktigt. Detta var mitt 37:e lopp och äntligen fick jag bocka av den där så efterlängtade segern.
Att jag ens tog körlicens för några år sedan var osannolikt, det hade jag nästan gett upp eller vad man ska kalla det. Det var liksom inte på tapeten egentligen – men så fick Michaela en spark i ändan av Jocke Reiser att ta montélicens och när hon ändå skulle göra det, ja då halkade jag med på ett bananskal som Hans Tillman planterade under min fot. Och vips så sitter man här och skriver om sin första seger. Helt magiskt!

Det var som upplagt för vinst!
• Att fru Michaela, mamma Kerstin, morfar och mormor var på plats gjorde saken ännu bättre. Morfar 85 och mormor 86 år på trav i Bollnäs – bara det är ju helt underbart. Självklart fick mormor segerbuketten.
• Pappas gamla kompis Sven-Åke Höök som vi ägde Bumblebee tillsammans med var på plats, länge sedan vi åkte på trav ihop nu och alltid lika roligt.
• Thomas Sandberg som jag jobbar med mest hela tiden ute på journalistfälten skriver trav också, och extra kul naturligtvis att vinna en dag då han jobbar. När han dessutom tagit ett så stort steg i sitt travtippande att han höll Monster Monsun och Fredrik Fransson som favoriter i ett travlopp. ”Ur led är tiden” kommenterade lustigkurren detta… Hehe!
• Egentligen var det ju läge för både en och två tårar efter loppet redan i segerintervjun, men det dröjde faktiskt ända tills Janne Åhlström ringde, då fick jag gå runt knuten på stallet faktiskt för sjönk det liksom in att vi faktiskt vann loppet!

Så. Tack Monster Monsun för att du vann loppet åt oss!

Lukas Svedin var på hugget och filmade intervjun – kolla här:
SEGERINTERVJU