På måndag är det dags – kval till årets största lopp för treåringar Kriteriet på Dannero!
Med i startlistan – Monster Monsun och Fredrik Fransson.
Ganska galet, men helt ok! 

26 hästar i tre kval – de fyra första går till final. Åtta amatörtränade hästar totalt – fyra svenska. Känns faktiskt riktigt fränt att kunna vara med i detta lopp.

Det ska erkännas att jag tvekade lite efter senaste loppet på Årjäng – han kändes inte alls bra då och var nog sliten. Han hade fått tuffa träningspass innan och det var bara att glömma. Ska man anmäla eller inte? Det var frågan. Men så kom den där morgonen och jag tänkte ”Äh, vafan klart vi ska vara med, vi kanske aldrig får en treåring till start igen, lika bra att vara med!”.
Samtidigt tror jag inte att han tar någon skada av loppet, så då var det bara att anmäla.

Igår kväll drog vi så till Bollnäs för att känna oss för – för jag vill se så att vi var tillbaka i rätt gängor även på banan. Han har känts fin hemma, men det verkar inte spela någon större roll…
Körde 2100 meter på 1.36 själv – vilket i princip är hans rekord i lopp – och finare än så här har han aldrig varit på banan! Det var plättlätt, travet stämde och ja, svårt att vara nöjdare än så här faktiskt.
Pjuh, kändes som att jag gjorde rätt som anmälde i alla fall när han var så fin.

Kan vi ta oss till final? Nja, då får vi överträffa oss själva. Men chansen finns såklart! Dom är himla duktig de andra hästarna – och kuskarna.
Varför köra själv? Jag har sagt från första början att det här är min häst – då ska jag köra själv också. Jag kommer och har redan kört bort pengar med honom – och kommer så att göra fler gånger. Kanske enda gången som den här chansen finns – då kan man bocka av ”köra Kriteriet” från listan över saker man ska ha gjort i livet. Nästa häst kan jag sätta upp ett proffs på!

Målet får bli att sänka rekordet rejält (1.35,1 i rekord nu) och köra felfritt. Sen får vi se hur långt det räcker.