I dag körde vi på Sveriges finaste bara!

Banan på Bollnäs är riktigt riktigt bra i ordning – och då vi var där var den helt nypreppad och dessutom var vi helt själva. Imorgon är det V65 på banan och vi kan meddela att det går att köra med valfri balans – rena rama sommarbanan.

Michaela körde Hicko och jag körde Monster Monsun.
Varmblod mot kallblod.
Tjejerna mot killarna.

Vi körde två heat. I det första körde jag som en kratta och Monsun skruttade runt lite halvbra. Vetefasen vad de var, men troligen var det jag som körde dåligt. För i det andra heatet gick det bättre. Vi tog ledningen och Michaela och Hicko fick lubba utvändigt, sen fick vi släppa dom förbi oss då Hicko tyckte att det skulle gå lite fortare. Det var väl ok, hon är ju ett varmblod och dom bör ju kunna springa lite snabbare än ett treårigt kallblod…
Monsun kändes som sagt mycket bättre i det andra heatet, gick utan käk och helt utan några skydd – in på upploppet gasade vi på lite extra och det gick undan ordentligt faktiskt. 100 kvar blev det en galopp och då hade nog käkremmen behövts. Hade landat på ca 1.35 sista varvet utan galoppen, gick bra fort när den kom, nu körde vi 1.38 ist med 1.40/1600 meter. Inga problem med orken, nått snabbjobb till så har vi nog farten för att vara med på riktigt och kanske tjäna en liten slant.
Hicko fortsatte ett varv till och avslutade då 1.25 sista 500 meterna efter att lubbat de första 2000 meterna runt 1.35. Hon såg väldigt fin ut på det.

20120310-211349.jpg