Sommaren är grym – så är det bara!
Idag var det träning av hästar och mys med fölungar på schemat.

Monster Lilly och Moas Jerva Li tränar ihop – som de gjort på slutet. Det går verkligen bra med dom två tillsammans.
Monster Lilly (e. Tangen Scott) har inte gått så snabbt ännu, men i dag släppte vi på lite och då gick det 1.55/500 meter och det på ett riktigt bra vis. Hon är riktigt härligt, vi var nere på en bit under 1.50 en bit som snabbast och jag får erkänna att jag trodde att det gick 2.30 – spännande.
Vi siktar på premie snart. Hon har dock inte gått några banjobb ännu, så vi ska försöka hinna med det innan bara.
Moas Jerva Li kördes av Roffe och hon är ju minst lika härlig. Otroligt hur en häst kan vara så oerhört trevlig att köra och samtidigt så vidrig när det kommer till att gå på transporten eller gå in i en duschspilta – hon är som en bil när man kör henne!
Hon har växt på sig bra och det ser bra ut, förutom att hon springer och slår sig på sina knän. Det blir till att fixa lite med skoningen och lätta henne. Startar inom några veckor igen – känns att det finns fart i henne.

Monster Monsun fick med sig sin nya kompis ut på ridtur – Timon Ill är på sommarkollo och dom två får kampera ihop. Läckert!

Sen var det mys med våra underbara fölungar – Monster Viking (e. Järvsöviking) och Monsters Ink (e. Brioni). Dom är helt underbara båda två, så unga men ändå sånna personligheter! Lustigt är att båda är väldigt självständiga, det är gott och väl 50-100 meter ifrån sina mammor och hittar på egna små hyss.
Dom flyttar ut på sommarbete om några dagar. Det blir härligt för dem båda – tror att dom är rätt sugna på att hälsa på varandra. Ännu så länge har de bara gått i varsin hage med sina mammor.

Söndagen innehöll ännu mer av det goda – nu var det Jervas tur att gå på tur med Timon Ill. Duktig tjej som fixar allt – ridning, körning med alla möjliga vagnar, från pullert till sulky och aldrig ett klagomål – läckert!