På onsdag gör Soffi Nock och Jill Brodda debut i vår regi. Torsdag är det dags för Strooper D.K.’s första start för Hans Svedin och Carmen di Quattros andra start i monté tillsammans med Michaela på fredag.
Blir spännande att se hur de nya uppför sig i tävling. Fina hästar som plockar pengar normalt sett.

111013_lopp5_jill_brodda

Jill vid seger på Jägersro i tidigare regi.

Lukas kör Soffi Nock som han är delägare i och jag kör Jill Brodda. Vi vill se  hur dom beter sig och vi ser detta som lärolopp. Vi ställer alltså inte de allra högsta kraven på dem nu. Arby’s Amalia (11 segrar på 19 starter) är rättmätig favorit i loppet och jag tror hon blir svår att slå om hon löper upp till sitt kunnande.
Jill har känts bäst av de två tycker jag, medan Soffi har gått bäst i loppen innan hon kom till oss. Förberedelserna har varit goda, de gick intervaller på liknande sätt i helgen och det var nöjda miner i stallet efteråt.
Jill har gått 22,5/2100 meter i banjobb, medan Soffi ”bara” har gått intervaller hemma i backen. Där har hon lubbat 30/500 meter med 1.23 som snabbast ”över mål”. Det är ganska ovanligt att vi kör så tufft hemma, men alla våra tre varmblod fick blåsa ur inför veckans starter i helgen.

Romme onsdag
Soffi Nock, Lukas | Speedkula, dåligt läge, må ha lite flyt med positionerna.
Jill Brodda, Frasse | Fin häst, bra läge, får troligen smygläge. Pengar.
Gävle torsdag
Strooper D.K., Lukas | Såg bra ut i banjobb, framåt typ då, spännande start.
Solvalla fredag
Carmen di Quattro, Michaela | Tränat förbättrat, flyt med positionerna och hon är långt fram i detta lopp.