Oj, nu gick det för lång tid mellan uppdateringarna på den här sidan!!!
Så här kommer en genomgång:

MONSTER MONSUN
IMG_6749Startade på Bergsåker över 3000 meter och galopperade dubbelt första 400 meterna. Gick sedan ett mycket bra lopp, satt fast och drogs sist av iskall häst. Avslutade mycket bra och kusken Åberg var förgrymmad över både galopper och sedan oturen med kall rygg.
Efter loppet var han inte speciellt tagen, otroligt nog igen. Mycket mycket bra avslutning u skymundan men inga pengar. Irriterande.
Monsun har också startat på Romme i ett 2100-meters lopp. Galopp igen efter ca 200 meter, kusken Daniel Olsson kom dock in efter loppet och var förgrymmad på sig själv:
”Skyll inte på hästen idag, han var skitfin, men galoppen var mitt fel och sen blev det bara fel.”
Helt omöjligt att ta något från sista häst när man körde 22,5 sista 500.
Först utan pengar IGEN. Verkligen ingen lycka med Monsun i år – otroligt. Men han har gått framåt ännu mer och han har travat riktigt bra på slutet.

KÄNNS HELT MAGISKT BRA hemma i träning och det måste väl släppa snart?!?!? Eller har jag överskattat honom så rejält?

MÅNGA hör av sig och säger samma sak: ”Fy fan va bra häst ni har!!! Men han har ju verkligen inget flyt!”… 

Kan nog hålla med om det…
Vi kommer snart ut igen bara vi hittar lopp att komma med i.

MOAS JERVA LI
DSC_0578-1Ååååh vad skönt att hon var fin i sin första start på över två månader på Romme i fredags.
Hon har inte varit som bäst i sommar och teorierna har varit många, vi har nog enats om att växtperiod ställt till det mest. Hon har tränat hela tiden, men ingen hård träning. Därför mycket positivt att hon höll ihop travet, var så fin och dessutom att hon var lugn och inte hetsade iväg.
Jerva hade inte sett en travbana på den tiden och jag måste säga att hon gjorde det riktigt bra. Vi körde till ledningen enkelt, jag lovar att jag höll igen allt jag kunde, hon kan verkligen flytta på sig den här damen, men orken är inte den bästa så jag ville verkligen inte köra för fort. Nu körde jag vad jag kunde först över upploppet när jag var helt säker på att hon inte skulle bli för trött. Det blev en sjätteplats på 1.36,8/2140 meter, hon hade mjölksyra men inte speciellt trött – inte konstigt utan bana på två månader, återhämtade sig mycket bra och det kändes riktigt kul.
Hon är klart bättre på kort distans än så länge. Hoppas vi kommer med snart igen.

ALICE M.BRALLIS
IMG_6740Vår lilla ”Brallan” har åkt på inkörning hos Team Jan-Olov Åberg!
Inledningen var tuff enligt uppgifter från stallet, det är ingen leksak den här lilla damen efter Månprinsen, men vem har sagt att det ska va sockersött att va liten travhäst? :p
Spännande att se hur hon kommer att utvecklas.
Hon har en speciell stil den här hästen, det har jag tyckt ända sedan hon var litet föl, och hon har ”nåt” som gör att man känner lite nerv när man ser henne. Inte så stor, men ändå en hel del häst.

CARMEN DI QUATTRO
Startar i monté på Hagmyren nu på torsdag. Borde kunna hävda sig om allt är som det ska.  Jag ligger lite lågt då jag tycker att vi inte riktigt haft det rätta flytet i år. Hästen är ok, men första i monté och spår fyra är inte helt lätt. Bra resa i ryggar och sedan spurta till slut vore fint. Spännande hur som helst!
Drogs bakåt senast av trötta hästar, fick ta om och flyttas utåt i sista sväng, gick riktigt bra trots att vi fick dra med ett ekipage som satt fast i vårt hjul på upploppet. Lite smygform ändå på Carmen.
Skärmavbild 2014-09-08 kl. 20.21.05