968971_10152398694255961_1393053091_nJa, vad ska man säga!?
Ibland förstår man ingenting – vi blev i alla fall tvåa efter en sanslös travdag i Bollnäs igår.

Vi tar det i tur och ordning.
1) Jag värmde Monsun själv först i speedcart innan tävlingarna och tyckte att han var så himla mjuk, avslappnad och fin. Förhoppningarna steg ordentligt där!
2) Sen selade vi på startgrejerna och INGENTING funkade i den riktiga värmningen. Trodde inte att det var samma häst som var ute på banan – han sprang och drog ben, skuttade och galopperade upprepade gånger!
3) Huvudbry och nu var jag faktiskt besviken – vet inte på vad, men kanske lite på Monsun och på mig själv för det var inte vad jag känt varken hemma eller i första värmningen.
4) Tillsammans med kusken Janne Åberg klurade vi fram att vi drog dit ett par boots fram och ett (!) boots på vänster bak (på inrådan av Jorma Kontio, tack!).
5) Ut på banan inför loppet och det var samma visa – han såg ut som en påse med gamla pärer!!! Jag räknade till 8 (åtta!!!) galopper innan det var dags för lopp.
Då sa jag till morsan: ”Springer han felfritt idag är det ett mirakel!”
6) Starten går, från bakspår (nr 14) på tillägg, kom vi iväg fint och kunde glida med i andraspår en bit ner i fältet. Jag stog och tänkte ”stå på benen, trava hela vägen” under hela loppet. 700 kvar drog vi tåget i tredjespår medan ledande favoriten Hellin Faxen drog på i stentufft tempo genom sista svängen och seglade ifrån till en snygg seger. Vi vann klungspurten MOT ALLA ODDS och slog stora delar av den svenska fyraårseliten och blev TVÅA i detta superfina lopp!!! 1.27,3 sista 1400 metrarna var såklart fullt godkänt.
380841_10152398689675961_482304380_n7) Jag blev riktigt rörd – när jag för en gångs skull började tvivla så tar hästen sig samman och levererar ett helt fantastiskt lopp!
8) Åberg kommenterade det hela ungefär så här: ”Som att han sprang med pjäxor! Det gick liksom inte att lägga i nån överväxel, jag vågade aldrig släppa av honom ordentligt, men vilken skalle han har! Han gjorde det otroligt bra och att han kunde ta sig samman efter den värmningen och dom provstarterna… Mycket bra!”.
9) Då var vi klara för final i Sleipner Cup. Ifjol hoppade vi bort en framskjuten placering med storebrorsan Järvsö Lasse 800 kvar på väg mot täten. Nu får vi satsa på revansch!!!
10) När jag väl somnade så sov jag jävligt gott!