Monster Brage Bo – Johannas ögonsten

Här får Johanna sin drömhäst – Monster Trav sponsrar den unga travtokiga tjejen med ett helt eget kallblod.
Den ettåriga hingsten Monster Brage Bo har nu flyttat in hos familjen Persson utanför Järvsö.
– Jag kan inte tro att det är sant, jag är så himla tacksam, säger Johanna Persson.

För 18-åriga Johanna Persson gick en dröm i uppfyllelse – en helt egen kallblodstravare står nu hemma på föräldrahemmet i Järvsö. Det efter att kallblodsuppfödarna och tränarparet i Monster Trav sponsrar med hästen Monster Brage Bo till den blivande travtränarinnan.
– Johanna praktiserade hos oss i våras och gjorde ett gott intryck på oss. I samma veva kom den här hästen Monster Brage Bo till vårt stall och tydligen fattade både häst och Johanna tycke för varandra, säger Fredrik Fransson, som driver Monster Trav ihop med frun Michaela.

Monster Brage Bo har varit till salu och intressenter har inte saknats – men med minnet att Johanna tyckt så mycket om hästen i våras kunde paret Monster inte sälja hästen, utan ger hellre bort honom till Johanna.
– Vi behöver fler ungdomar i kallblodssporten och vi vill vara med och bidra till att fler ungdomar blir intresserade och framför allt behåller och utvecklar sitt engagemang, säger Fredrik.
För Johanna var det mest en dröm… att få äga en sådan häst som Brage Bo.
– Jag drömde verkligen om det! Men realisten inom mig sa att jag aldrig skulle äga en sådan fin unghäst så tidigt i min hästkarriär, säger hon.

Några krav på framgångar för Johanna och Brage har man heller inte, utan här handlar det mer om att känslan ska vara den rätta.
– Att hålla på med hästar och trav är det roligaste som finns och så länge både Johanna och Brage Bo trivs med varandra och att de har roligt kommer vi vara mer än nöjda. Det är verkligen inte lätt att vinna travlopp, det krävs myckt jobb och ibland ger det gråa hårstrån, då är det bra att komma ihåg att ha roligt på vägen, allt blir så mycket enklare då, säger Fredrik.
Nu är det inte ”helt gratis” för Johanna – hon har lovat att spendera en del tid i stallet hos Michaela och Fredrik.
– Haha, det är inget hårt krav från vår sida, men vi lovar att det finns hästar att både köra och rida när Johanna helst vill, säger Michaela.
Johanna själv är mest lycklig över sin nye kompis ute i hagen.
– Första gången jag såg honom stod han i sin box och då fastnade jag direkt för fina huvud och uttryck, när jag sedan såg mer av honom så syntes det att han hade väldigt fina linjer, säger Johanna.

Monster Trav har stallet fyllt av välstammade kallblod och framtiden ser onekligen spännande ut. Här finns bland annat tre 1-åriga hingstar i träning, två med Lome Brage (KINGSRÖD BRAGE) som far och en med populäre Smedheim Solan (FINNSKOG LEXUS).
– Alla tre kommer att vara andelshästar hos oss och det är stort intresse för att vara med och äga kallblod, jätteskoj att vi får så mycket glada människor som visar intresse, alla leder inte till att det blir hästaffärer, men det gör inget – vi är tacksamma när vi finns med i tankarna hos folk och att det är så pass många som kan tänka sig att bli hästägare, säger Fredrik Fransson.

Andelshästägande är ett förnuftigt sätt att äga häst, att dela kostnaderna och upplevelserna med andra människor är ett sätt att göra travsporten tillgänglig för fler som drömmer om hästägande.

Att både Monster Trav och Johanna drömmer om framtida framgångar är lätt att räkna ut.
– Tänk att få se Monster Brage Bo och Johanna i vinnarcirkeln, inte ett öga skulle vara torrt, inte ens om vi var i det slagna fältet, det vore otroligt stort och häftigt. Hoppas vi blir bjudna på segerfesten bara, säger Fredrik.

Fakta

Monster Brage Bo Hingst 1 år
e. Lome Brage u. Björe Lena e. Briskebyphilip

Johanna Persson
Ålder: 18 år. Bor: Järvsö. Gör: Går tredje året på Nytorps Hästgymnasium (där bland andra Örjan Kihlström är delägare). Johanna sitter också i styrelsen i Sleipner Bollnäs där hon engagerar sig i frågor som rör kallblodstravet.

Monter Trav
Är: Fredrik ”Frasse” Fransson, 38 och Michaela Fransson, 38. Gör: Travträning, uppfödning och stuteri.

Andelshästar till salu hus Monster Trav
• KINGSRÖD BRAGE
• FINNSKOG LEXUS
• MONSTER LOME LO

Vill du veta mer?
Fredrik ”Frasse” Fransson
070-308 06 65