I dag är ingen rolig dag, i dag får vår äldsta sluta sina dagar. Honeybee Scoop kom till familjen för femton år sedan 1993 som fyraåring. Jag har många roliga minnen från hennes karriär, det första minnet är faktiskt från Oviken då både hon och Danida startade samma dag. Det blev galopp för Scoopan minns jag. Olle Carlsson körde. Det var någon gång under 1993.

Hon var en speciell häst då hon över huvudtaget inte under några omständigheter ville springa om det blivit omstart! I första starten kunde hon vara som en tiger och flera kuskar som körde henne kommenterade ”hon kändes inte lika bra i den andra starten”… Då blev det allt som oftast en galopp i utgången av första sväng.

Hennes bästa lopp torde vara då hon som femåring gick 15,9 voltstart på Bergsåker. Kenth Åkerlund körde och tiden var faktiskt den snabbaste på Bergsåker under hela 1994 av ett femårigt sto – faktiskt snabbare än vad självaste Ina Scot mäktade med på den banan.
Annars kantades karriären av sällsynt otur med omöjliga resor, femtespår genom sista sväng och knappt slagen, fast med krafter kvar och uppförstorade målfoton med ett gäng andraplatser som slutgiltigt resultat. 

Som fölsto blev hon mor till tre avkommor, Bumblebee och Obee Scoop finns båda ”i rullorna” men hon fick också ett litet föl 1999, men tyvärr dog han bara några dagar gammal. Hon har de senaste åren fungerat som sällskap och har flera gånger varit utlånad som ridhäst.