Långa dagar senaste tiden – ruskigt häftigt!
I dag hade Järvsö Bergscykel Park premiär – en helt makalös sådan!
All time high på antal åk (över 3000) under en dag.
JBP är ett av mina arbeten där jag också är delägare. Läckert!

Att cykla downhill är läckert – det ska ni prova och då naturligtvis hos mig och mina kompisar i JBP. Vi firar fem år i år och det har gått allt annat än utför – ett hobbyprojekt som fullständigt spårade ur. Intresset har varit långt över förväntat!
Läs mer om Järvsö Bergscykel Park här

Men nu är ju detta en travsida och ingen reklamplats för JBP (hehe… ni klickade väl på länken ovan?)…

IMG_5744Efter premiärdagen så var det hem och svida om för att köra Moas Jerva Li i några sista spritsande finslipande intervaller. Jerva startar på söndag och det var bra besked av henne ikväll. Kändes riktigt fin och hon fick sträcka ut i 1.30-tempo några hundra meter i långvagn. Bra!

Hon är för läcker alltså, under uppvärmningen så tappade hon en knäkappa, testade det idag då jag misstänker att hon springer och touchar i. Vad göra – kunde ju inte gärna åka hem 2-3 km bara för att sätta tillbaka den. Nej, jag stannade och klev av, slaka tömmar och satte helt sonika tillbaka knäkappan. Alltså på sånna här grejjer är hon helt överlägsen – snacka om säker och stabil häst när man är ute och kör. Hon rörde inte en fena – läcker häst!
Loppet hon startar i är ett treåringslopp över 2140 meter och hon har fått spår fem på startvolten. Jag tror att vi kan få ett väldigt fint lopp då hon är startsnabb. Hoppas och tror att vi kan tjäna några slantar och framför allt att vi kan göra ett bra lopp igen.

IMG_5838Monster Monsun har blivit behandlad och var en dröm att köra i sista finslipet i onsdags. Provar att döva ner extra med huva och hoppas att han är lugn och fin. Utan galopp kan vi nog vara långt fram faktiskt! Ska försöka köra i ryggar, så det krävs så klart lite flax. Startar mot äldre hästar, men slipper möta kanoner som Hellin Faxen, B.W.Modde och Bro Viking denna gång.

Moas Jerva Li
Hagmyren, 1 juni: Lopp 2, nr 5.
En bra start och kanske kunna få rygg på Remhera eller Alf Ann vore mumma. Flera bra hästar som kommit lite längre än oss även denna gång, så vi siktar på pengaplacering. Blir intressant att se om vi förbättrat oss ytterligare med en månads träning.
Jag tror hon saknar den där extra styrkan ännu, men kändes som sagt mycket positiv i snabbare tempo i dag. 

Monster Monsun
Solänget, 31 maj: Lopp 6, nr 14.
Han kändes, peppar peppar, ruskigt fin i senaste jobbet efter behandlingar. Muggen är, peppar peppar, under kontroll.
Går han felfritt och jag inte gör en allt för kass insats i sulkyn så är vi långt framme. Behöver iofs lite flyt med positionerna då vi har bakspår på tillägg.