På fredag är det dags för Hickomissbroadway att göra sin tredje start för oss.
Hon startar i ett treåringslopp på Bollnästravet. 

Vi hade lite flyt vid anmälningarna i måndags då vi från början inte kom med i loppet, men då det var väldigt många anmälda valde man att dela loppet och vips var vi med i leken. Det var ett mycket bra tilltag av Bollnästravet. Det är väldigt svårt att komma med i dessa lopp då det är många anmälda varenda gång och många debutanter som har många fristarter kvar.

Sedan förra starten har vi gjort några förändringar, hon sprang och slog på sig väldigt mycket på sina knän och därför lättar vi henne ordentligt.
Om hon går iväg från start och inte ”fegar” sig till galopp tror vi att hon tar pengar i alla fall. Hon känns väldigt fräsch och fin, men hon har lite spöken att tänka bort innan man kan tro på henne. Senast sprang hon sitt nya rekord 1.20,8 med 5-6 galopper på vägen (borde varit diskad alltså) och var först utan slantar. Sista galoppen kom bara 150 kvar som gjorde att hon tappade sista pengen. Klockade henne till 17,5/1ooo meter med två galopper. Så mycket snabbare tror man väl inte att hon springer, men rekordet putsar hon definitivt om hon låter bli galopperna. Åtta priser i detta lopp låter bra – 5.000 kr i matlapp borde det vara (minst) i alla lopp!

Jag gillar faktiskt den här skalan:
Pris: 30.000-15.000-10.000-7.500-6.000-5.000-5.000-5.000 (8 priser)
Tänk om man kunde ha det så i alla lopp – då skulle det finnas fler hästägare. Det var ett stickspår!

Nu startar vi från spår 7 vilket kanske inte är helt super, eller det som är bra är att vi har gott om plats i volten med bara åtta hästar på 2140 meter, men samtidigt är hon inte världens raket direkt. Kör loppet gör Jan-Olov Åberg som kört åt oss många gånger förr och han är inte bara en trevlig prick – han är snäll och bra mot hästarna också.

Här är startlistan: KLICKA HÄR