Full rulle på betäckningsfronten – vi betäcker just nu tre av våra ston.
Här är våra tankar och val av hingstar.

moetosen
Moe Tösen betäckt med Bro Viking.

Det var ett givet val av hingst då vi deläger (med Team Jonsson’s) Tösen tillsammans med helägarna till hingsten. Bro Viking passar perfekt tror vi – stark, snabb och en vinstmaskin. Bro Viking står uppstallad i Norge och vi får flyga sperman till Östersund där vi får hämta med bil för leverans till Stall Klacken där Jessica Olsson seminerar mitt i natten…
Här är stamtavlan på Blodbanken.nu

waldisere
Wal d’Isere betäckt med Zola Boko.

En av landets allra hetaste hingstar. Vi fick en liten tjej efter honom i år och hon är så fin att vi ville ta ett föl till efter honom och Wal d’Isere.
Zola Boko står uppstallad på Menhammar Stuteri och hans sperma skickas med Posten upp till Stall Klacken som sköter seminerandet. Lämpligt!
Här är stamtavlan på Blodbanken.nu

monsunbetackning
Moas Jerva Li betäckt med Monster Monsun.
Vår egen kille Monsun får alltså chansen i aveln i år. Han är inte godkänd ”på riktigt” men vi är helt säkra på att han kan få kanonfina avkommor. Och Jerva tror vi också på i aveln – framför allt kombinationen dem två emellan.
Naturlig betäckning hemma på gården – och det gick fantastiskt bra. Monsun var en gentleman som Ingemar Persson (japp – legendaren Ingemar!) så snyggt kallade hästen.
Nämnde Ingemar och Hasse Svedin var till stor hjälp när det skulle till att bli allvar – stort tack till dessa hästkarlar.
Fredag och lördag fick Monsun och Jerva komma till. I dag måndag kollades Jerva på Stall Klacken och då var det färdigt – nu får vi vänta till den 24 juni för att se om ”det fastnade”.
Här är stamtavlan på Blodbanken.nu (färgrik och vacker stamtavla vill jag påstå!)