Uppdaterat: 80 ston och fullbok!!!

Rekordintresse för INGBEST i Sverige – vi bokade 80 ston första 24 timmarna. Däribland både miljonärer, kriterie- och derbyvinnare!!!

Vill du stå på reservlistan?
Kontakta oss. Se formulär här.

OBS: För dig med norskt sto finns lediga platser!

Rekordintresse för Ingbest – lockade 50 ston första 8 timmarna

Den norske Kriterie- & Derbyvinnaren INGBEST (e. Dotterud Teddy) är klar för svensk kallblodsavel 2019 – nyheten slog ned som en bomb i kallblodsvärlden i dag vid lunchtid.
Det var webbsidan www.trav365.no som först hade nyheten.
– Det blev klart idag att Ingbest ska verka i aveln hos oss i Järvsö nästa år och klockan 13.00 idag blev det officiellt, det är helt klart att detta är en ”game changer” inte bara för vår verksamhet utan även för svensk kallblodsavel i stort, säger Fredrik Frasse Fransson på Monster Trav.

Att Ingbest är eftertraktad i Sverige har vi haft på känn, men den storm som följde de timmarna efter offentliggörandet kunde ingen ha räknat med.
– Jag tänkte nog att 10-15 ston skulle man väl kunna ordna första dagen, säger Frasse.
Åtta timmar senare hade 50 ston bokats och succén får väl sägas vara ett faktum.

Rekordintresse?
Kallblodshingstar får betäcka exempelvis 80 ston i Sverige + 20 ston på en norsk språngrulla. Det betyder att HÄLFTEN av alla platser för säsongen 2019 bokades alltså upp under 8 timmar den 20 september…
– Det kan väl vara nåt form av rekordintresse kan man tänka sig?
Bland bokningarna hittar vi en lång rad riktigt bra ston, bland annat derbyvinnare och mångmiljonärer.
– Nuncio verkade ju het ifjol när hans bok öppnades… Det här var väl nåt liknande, min telefon gick rejält varm idag, säger Frasse.

Inte bra avel – kommer till Sverige redan nu
Ingbest kommer till Järvsö direkt efter starten i Unionskampen på Färjestad på lördag, där han möter hela den samlade eliten, bland annat sin nya träningskompis Bro Viking.
– Jag blev faktiskt chockad över att få den här chansen att träna Ingbest redan nu, vi har ett bra upplägg tycker jag och det ska bli fantastiskt spännande och en ära att ha honom i stallet, säger Fredrik.
En del av anledningen är att det finns flera fina lopp åt Ingbest i Sverige i höst där han kan tävla och konkurrera om fina pengar.

Verksamheten växer
Monster Trav växer rejält i och med detta tillskott i verksamheten – och nu kommer gården att utökas med mycket mer mark i direkt anslutning till egna gården.
– Det är klart att vi kommer enbart ha hingstar på vår gård, de som tävlar och avelshingstarna givetvis. Alla ston kommer att husera på granngården och det känns mycket bra med det upplägget, vi gör en ordentlig satsning nu och det känns verkligen bra, säger Frasse.
– Vi har också i dag gjort klart med vår underbara veterinär Anna Bonnevier om en fortsättning nästa år. Allt bara faller på plats, suveränt, säger Frasse.
Monster Trav är Fredrik och Michaela Fransson.

Läs mer och boka INGBEST här.