jerva_IMG_7178I dag startade Moas Jerva Li på Gävle.
Minst spelade i loppet – men jag var riktigt entusiastisk innan start.
Det blev en fjärdeplats till slut på nya rekordet 1.34,8/2160 meter.
Det kunde gått lite bättre dock…

Via en safty-start hamnade vi först i andra spår där vi enkelt gled framåt utan att ödsla för mycket krafter. Efter 1000 meter fick vi dock ett galopperande ekipage i knät och vi fick göra en rejäl sladd ut i tredjespår. Vi tappade både fart, position och flyt på det. Tyvärr hamnade vi i ”ingenmansland” mellan de tre ledande hästarna och övriga fältet. Jerva är inte så jätteframåt i det läget utan går absolut bäst när hon får tampas bredvid eller i direkt rygg på andra hästar. Vi fick köra ordentligt fort där en bit för att försöka komma ikapp, men det blev för långt fram.
Sista varvet var dock riktigt bra och vi blev fyra på nya rekordet 1.34,8. Sista 2000 meterna efter den lugna inledningen gick på 1.33,4. Som snabbast under loppet körde vi 1.28,1 en bit enligt min gps-klocka.
Nöjd med hästen, mindre nöjd att bli så störd. Vi tappade mycket värdefull mark där, det är inte säkert att vi tagit någon av de som var före oss i mål i alla fall, men det hade varit roligt att se henne i bra läge hela loppet.

Återhämtningen var av bästa märke igen och nu ska vi ut och resa lite när det gäller nästa start. Återkommer i ärendet nästa måndag…!