Roffe kör Jerva!

Roffe kör Jerva i träning!

Första gången med proffskusk för Jerva i morgon – Jan Olov Åberg kör på Gävletravet. Tufft treårslopp väntar!

Moas Jerva Li gör sin livs femte start imorgon. Ett lopp över 2140 meter och hon har fått spår 1 på första volten. Jag räknar med att hon pilar iväg till ledningen direkt och förhoppningsvis kan Åberg köra jämnt 1.34-35-tempo med henne. Att det skulle räcka långt ser jag som nästintill omöjligt, men vi är supernöjda om vi kan få med oss en peng.

Proffskusk, ja i och för sig har Lukas Svedin kört henne tidigare, men detta är i alla fall första gången hon har en kusk som vunnit 1000 segrar bakom sig. Det blir lite nytt och ska bli kul att höra vad Janne har att säga om henne.

IMG_6629Snabbheten har Jerva förbättrat stadigt hela tiden. I sista ”inför-start-intervallen” inför starten pilade hon iväg 1.27-tempo den sista biten. Jag brukar rensa ur systemet en eller två dagar innan start med hästarna och då kan det gå rejält fort cirka 200-300 meter.
Däremot är jag ännu inte nöjd med styrkan, kanske har hon lite svårt med luften när hon drar iväg och blir lite amper – därför provar vi ny käk och halsbygel till detta loppet. Har testat hemma med god effekt, vi får se helt enkelt hur det funkar i lopp.
Håll en tumme för att hon och vi gör ett bra lopp – och att vi kommer hem på ett bra sätt…