_FFX9719I lördags var vi till Bollnäs för ett nytt banjobb för unga Jerva.
Ett heat över 2000 meter blev det.

Eftersom det har varit så oroligt hårt på våra vägar hemma den senaste tiden fick vi smyga iväg till Bollnäs för ett träningspass med Jerva i lördags.
Hon skötte sig fint, så när som ett par omotiverade galopper på vägen. Bara ren orutin för hon har lite mycket att titta på och fundera på under träningspassen på banan. Hemma är det bättre fokus och man kan få hålla i lite mer, på banan springer hon än så länge mest och frihjular. Vilket i och för sig är helt ok ännu.

_FFX9625Vi tog en långsam start så över 2140 meter fick vi tiden 1.53. Men de sista 2000 meterna gick efter 1.51 och det med nämda galopper samt speedcart. Finns alltså ett antal sekunder att kapa på den tiden. Jag var klart nöjd med detta och hon har aldrig sprungit fortare på banan och med tanke på att det fanns gott om krafter kvar verkar träningen ge effekt.

Som snabbast har vi varit nere på 1.43 och det utan att vi pressar henne. Jag är jättenöjd så här långt och planen framåt är att köra ett banjobb samt provlopp innan det är dags för kval.
Att hon springer tiden 1.55/2140 meter som krävs för att bli godkänd i ett kvallopp ser jag som en självklarhet.
Nu kan vi såklart stolla till det med galopper eller nåt annat och inte klara av den anledningen, men springer hon som hon gör nu med speedcart och ensam på banan så kan vi nog räkna med att hon fixar ett kvallopp.