moas_jerva_li_kvalIgår kvalade vår tvååring MOAS JERVA LI på Bollnästravet.
1.48,1 joggade hon runt med lätthet!

Kvalet innehöll precis 0% dramatik.
Dramatiken hade vi klarat av innan då vår kompis Jan-Olov Persson slungades (skojjar inte – verkligen slungades!) ur sulkyn i defileringen. Hästen Tyke Mörbult var det som ”mörbultade” Persson. I defileringsvolten gled Janne upp på sidan;
– Du, Fransson, i volten, tror du att du kan hålla lite avstånd till den här? Får han häst på sig så sticker han bara, sa han.
– Jaja, givet, sa jag, vi tar det lugnt.
En minut senare låg Persson på backen efter en riktig luftfärd – i defileringen var en av varmbloden lite sen ut och när denne kom upp på sidan av Tyke Mörbult – ja då blev det som Persson förvarnat. Han stack iväg och verkade från där jag satt, 20 meter bakom, helt ostyrbar. Detta höll på att sluta i katastrof då han dammade RÄTT IN I TRAKTORNs framhjul!!! Persson flög och hamnade i gruset och hästen gick omkull för att sekunderna senare skena runt banan. Turligt nog klarade de sig bra – även traktorn såg ut att ha ork att fortsätta dagens arbete. Persson körde sedan lopp (bland annat två fina andraplatser till våra kompisar Stall Klacken och deras duktiga hästar).
Vi höll oss lugna och inväntade infångandet, som sköttes av? Just det Monster Travs egen Michaela Boström och banpersonalen fångade in den lösa hästen och traskade hem till stallet. Snyggt!

När det väl var vår tur att springa fort så var vi alltså ensamma i kallblodsklassen. JERVA brukar ta det lite lugnare när hon springer själv och jag hade sett fram emot sällskap. Men den här dagen var hon helt perfekt – varken för pigg eller för seg – verkligen helt superfin. När jag släppte på lite lätt joggade hon direkt i 1.40-tempo och då var det bara att ta igen lite – vi behövde ju bara köra 1.55/2180 meter…
Jag fick vissla lite på henne på upploppet så hon skulle komma ihåg att vi hade en liten bit kvar, men det fanns gott om krafter kvar!
Som sagt – kvalet saknade för vår del totalt dramatik. Skönt…

Som det kändes blir det start i vår – nu får hon en liten lättare träningsperiod innan vi drar på med tung vinterträning för att sedan preparera för ganska tidig start som treåring. 

5.000 till oss och 10.000 till uppfödarna (Moas Kallblodstravare) – mycket bra pengar för oss i väntan på det riktigt tävlandet som treåring!