Fyra veckor har lilla trevliga Jerva varit hos oss – nu har vi också varit på banan för första och andra gången den senaste veckan.
Och det saknas inte mycket innan det är dags för premielopp.

I tisdags fick hon bekanta sig med banan och gick då två heat – 2.23 första och 2.16 i det andra utan att pressas. Hon passade på att titta på ALLA gruskorn och det kändes att det var väldigt mycket nytt för henne.
I dag lördag var det lite andra bullar, vi körde ett riktigt heat där vi landade på 2.11. En sekund kvar till premietiden alltså och nog fanns det lite till att plocka ut om vi skulle vilja. Dessutom sprang hon själv och med lite kompisar finns det nog åtskilliga sekunder kvar.
Enda ”minuset” är att hon behöver lite hjälp att ta i ordentligt, väldigt snäll och trevlig på alla sätt, men man får påminna henne om att det inte är någon ”walk in the park”.
Premieloppet borde vi verkligen fixa känns det som. Hon hade en hel del att titta på även denna gång, men skötte sig jättefint. Lite får man kolla  på så här i början.
När det kom hästar på banan blev det intressant, hon har inte gått i lag med andra tidigare och då blev hon lite kunfunderad över läget. Inga dumheter alls, utan mest intresserad över vad det var för snabba hästar.

Nu är det bara att träna på och jag är säker på att redan nästa gång på banan klarar hon att springa 2.10 eller bättre. Hon har tränat varannan dag hela tiden sedan hon kom till oss i slutet på juli och kommer att fortsätta lubba på hemma varvat med banjobb.