_FFX9872
Moas Jerva Li med artikleförfattaren i sulkyn och Wal d’Isere med Roffe ”Lill-Stig” Lindahl sparrade på Bollnästravet på lördagsförmiddan.

Ett av målen för hösten är att köra kvallopp med Jerva och nu närmar vi oss det med stormsteg. Igår på Bollnästravet fick hon sträcka ut lite extra tillsammans med Wal d’Isere som sparringpartner.
Om man ska ska beskriva henne så är hon enastående snäll, men med egen vilja. Hon tar inte ut sig i onödan och hon tycker om mat. Hehe.
Wal d’Isere är även hon otroligt snäll, men saknar egen vilja förutom i hagen där hon verkligen vill bestämma. Hon tar heller inte ut sig i onödan, flegmatisk, lite dinosarie när hon rör sig och *bada-bing* – hon gillar också mat. Dom passar bra ihop.
På banan körde vi två heat.
Heat 1) 1.49/2140 meter.
Heat 2) 1.44/1600 meter.
Det fina med Jerva är att hon inte visar några direkta trötthetstecken, låg puls och snabb återhämtning. För Wal d’Isere är detta naturligtvis inga tuffa tempon, men vi skyndar väldigt långsamt med henne då hon har en tråkig skadehistoria. Peppar peppar ser benen fina ut efter träningspassen som vi långsamt stegrat från skritt till dessa lugna banjobb.

Att Jerva var nere och sprang 1.40 som snabbast idag var otroligt glädjande, och på det sättet. Hon bestämmer inte själv att hon ska springa så fort, tack och lov, men när jag säger till så gör hon det. Och det känns som att hon gör det lätt utan att förta sig.

Nästa lördag ska hon få vara med i ett provlopp för att springa med andra hästar (hoppas det blir av och att det kommer några och vill vara med!) och lördag om två veckor är det kvällstrav på Bollnäs – om allt är som vi tror så kör vi kvalloppet då.