IMG_4398Lilla trevliga och söta Jerva har kommit in fint i gänget. Hon köptes i slutet av juli från Michaelas gamla hemtrakter nere i Värmland – och det har vi inte ångrat en enda sekund.
Ett sto med Åsajerven som pappa är mumma!

Moas Jerva Li, som hon heter på riktigt, är vi väldigt nöjda med så här långt alltså. Nästan överraskande bra till och med här hemma. Otroligt snäll och trevlig dessutom – utan att vara mesig.
Efter premieloppet för en månad sedan har hon fått ta igen sig lite och sedan kommit igång fint med träningen igen till dags dato. ”Vilan” gjorde henne gott, de senaste två gångerna jag kört henne har hon lubbat 1.47-48 som snabbast på rakan och de tiderna har jag inte varit nere på hemma tidigare. 1.52 en bit på bana som snabbast i sulky.
Det är lika tydligt här som med Monsun när han var ”ung” – vilan gör underverk efter hård träning. Det är väldigt intressant att sätta sig upp igen efter en lugnare träningsperiod för att släppa på i lite snabbare tempon.

IMG_4267Hon springer lätt, fint, utan skydd och ingen käk – skrittar allt bättre och ja, det finns inte så mycket att orda om helt enkelt. Hon ska få kämpa på ett tag till innan vi provar Pullert dock, tror det kan passa fint lite längre fram, hon är nog inte helt färdigväxt och känslan är att hon behöver en stunds träning till innan hon är mogen riktig styrketräning.
Jag tror att hon lubbar under kvalgränsen 1.55 på banan, men vi behöver inte ha bråttom utan skyndar långsamt.
Jag är dålig på att träna på banan så man gissar mest, dålig på det sättet att vi inte åker in på banan så ofta. Men ska göra lite fler besök med Jerva än vad jag gjorde med Monsun har jag tänkt. Det blir nog några besök ganska snart till och med.
Gissar att vi kör kval i december, tror det finns någon lämplig travdag där vi kan pysa iväg och köra in lite pengar till uppfödarna (OM Svensk Travsport nu tar beslut att det ska delas ut slantar vill säga…).

I helgen hade hon sin första människa på ryggen också, efter avslutade träningsrunda fick hon bära Michaela ut till hagen. Givetvis inga problem det heller, så det blir nog lite ridträning i vinter också. Hoppas det blir bra med snö så vi kan pulsa!

Känns just nu som vi kan sikta mot treårsstart – i alla fall om hon får vara frisk och vi kan träna på efter vår vilja. Troligen inte i de första treårsloppen, men framåt sommaren/hösten vill vi nog kunna vara med. Spännande!