10429469_10152729773330028_681404116003813076_nDet blev en femteplats som smakade mer för Jill Brodda på Romme igår – Soffi Nock galopperade tyvärr bort sig redan innan startbilen släppte fältet.

Jill Brodda inledde norrlandstävlandet på ett mycket bra sätt. Hon har fått gå sig tom i fler lopp på slutet nere i Skåne och jag var därför inställd på att köra ett snällt lopp med henne för att bygga skalle inför kommande lopp.
Nu fick vi tredje utvändigt och därifrån kunde vi smyga med hela vägen in i mål. Tyvärr fick vi ingen lucka på upploppet då kändes hon OTROLIGT stark och jag fick hålla i henne ordentligt för att inte springa in i framförvarande ekipage. Det smakade verkligen mer och får vi bara luckan så sent som 150 kvar tror jag att vi vinner loppet.
Vi kom i mål på 1.14,5ak och det med skor och brodd. Inget som Jill är van vid skulle jag gissa. Men det kändes som sagt att det fanns mycket krafter kvar.

Lukas körde runt Soffi Nock en bra bit efter fältet efter sin galopp, men på upploppet fick hon sträcka ut ordentligt och kusken var imponerad.
– Det känns inte att det går så fort som det gör, när jag tittade på klockan körde jag 1.11 bara jag släppte på lite, sa Lukas som tyckte att hästen kändes riktigt fin.
Båda hästarna startar redan nästa vecka på Solvalla i ett V86-lopp.